Copii nevoiaşi de la grădiniţe vor primi bani

DSC01100

Joi, 30 ianuarie 2014, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Cluj, s-a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la un parteneriat între Direcţia Generală de  Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Asociaţia OvidiuRo din Bacău.

Proiectul, demarat de Asociaţia OvidiuRO încă din 2010 se numeşte “Fiecare copil în grădiniţă” şi are ca scop încurajarea mamelor cu venituri reduse să nu recurgă la abandon şcolar în ceea ce îi priveşte pe micuţii grădinari.

Astfel că fiecare copil care are o frecvenţă mare la cursurile de la grădiniţă, va primi lunar un voucher alimentar în valoare de 110 de lei dacă venitul pe membru de familie este mai mic de 150 de ron. Cu ajutorul acestui voucher nu se vor putea achiziţiona alcool sau ţigări ci va fi strict bazat pe achiziţionarea produselor alimentare.

Consiliul Judeţean va contribui cu suma de 50 de lei pentru fiecare copil lunar, timp de zece luni, iar restul de 60 de lei va fi completat de Asociaţia OvidiuRO .

Deşi consilierul Alexandru Coroian a propus ca  acest parteneriat sa nu  aibă loc cu o fundaţie din Bihor ci mai degrabă cu una din Cluj-Napoca, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu a motivat că “momentan nu există nici o fundaţie care sa propuna un proiect de acest tip şi nu vom alunga investitori străini ”, asta în măsura în care proiectul prevede ca asociaţia OvidiuRo să contribuie cu 60% din cheltuielile financiare ale proiectului, iar Consiliul Judeţean doar cu 40 % din cheltuieli.

“Proiectul va intra în vigoare de la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an”, a declarat consilierul județean PNL Mihai Seplecan. Toţi copiii care se încadrează în program vor fi indentificaţi pe parcursul desfășurării acestuia.

Mihaela TRIF

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii