Controlorii de bilete din Cluj vor avea asupra lor camere video

Directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat că în perioada următoare toți controlorii de bilete vor fi echipați cu camere video pentru a elimina eventualele conflicte dintre aceștia și călători.

”Într-o perioadă imediată echipa de controlori a CTP va fi echipată cu camere de luat imagini, pentru a elimina aceste controverse care apar uneori între publicul călător și controlorii de bilete. Vom ști la sfârșitul fiecărei zile de lucru ce activitate a desfățurat fiecare controlor și dacă au fost anumite comportamente neadecvate vom putea verifica și gestiona astfel de aspecte”, a menționat Liviu Neag.

În acest moment compania se confruntă cu un deficit de personal, chiar și în rândurile controlorilor, însă cu toate acestea se încearcă diminuarea numărului celor care aleg să călătorească fără bilet.

”La ora actuală ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă. Suntem într-un minus foarte pronunțat în ceea ce privește personalul de bord. Am făcut tot ce este posibil, am apelat pe toate canalele să găsim forță de muncă. Din păcate, ne confruntăm cu o situație grea. Nu avem numărul de personal adecvat, încercăm să facem față situației cu personalul pe care îl avem. De asemenea, începe să devină o problemă chiar asigurarea corpului de control pentru bilete. La ora actuală ar fi necesar 50 de controlori de bilete, dar cu ce care sunt avem programe bine stabilite pe rute astfel încât să eficientizăm această muncă în sensul de a aduce venituri cât mai bune pentru companie și a elimina acele pierderi care există în orice comunitate”, a declarat Neag.

Pentru anul 2018, CTP are în vedere achiziția de noi autobuze și troleibuze pentru a face față solicitărilor tot mai mari venite de la publicul călător.

”Suntem prinși într-un program amplu de dezvoltare în ceea ce privește dotarea cu mijloace de transport. La ora actuală este într-o fază avansată dotarea cu 60 de autobuze. Acestea se vor achiziționa în baza unui împrumut pe care compania l-a licitat în cadrul unei licitații cu băncile electrice. În săptămânile viitoare vom avea livrarea a 15 autobuze articulate. La sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai este în program livrarea primelor 11 autobuze electrice din cele 30 adjudecate. Suntem împreună cu primăria în perioada de licitare a 50 de troleibuze noi și 22 de garnituri de tramvai, din fonduri europene. De asemenea, în ceea ce privește depoul de tramvaie este prins într-un program de modernizare de 4,5 milioane de euro care va duce la un confort sporit atât pentru publicul călătior cât și pentru partea de mentenanță, întreținere a acestor tramvaie. Avem în plan o spălătorie în cartierul Mănăștur în zona Bucium pentru a avea posibilitatea să ținem cât mai curate mijloacele de transport. La ora actuală toate mijloacele de transport sunt monitorizate prin GPS. Suntem în faza finală de realizare a unui dispecerat modern în care dispecerii să poată urmări în orice moment cu sutele de mijloacele de transport în comun. Suntem într-un program amplu de dotare cu logistică pe partea de mentenanță. La ora actuală avem 230 de autobuze, 80 de troleibuze. În ceea ce privește autobuzele dorim să ajungem la 270 de autobuze în exploatare deoarece cererea publicului călător este mare”, a declarat Neag.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare