drumuri afectate de polei

Continuă atenționarea de polei în județul Cluj

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 22 martie a.c., pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie se acţionează pe 35 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, multe dintre acestea fiind afectate de fenomenul de polei.

În urma precipitaţiilor sub formă de ninsoare şi a temperaturilor negative înregistrate în ultimele 24 de ore, pe mai multe drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza judeţului Cluj circulaţia se desfăşoară în condiţii specifice de iarnă. În acest context, se recomandă participanților la trafic să adapteze modul de conducere și viteza de circulație la condiţiile de drum precum și dotarea autovehiculelor, în mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarnă.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 21 martie a.c., s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 39 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 – zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 23 de utilaje şi a fost folosită o cantitate de 227 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 23 de drumuri judeţene, cu 8 utilaje.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 – zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 10 utilaje, fiind  folosită o cantitate de 244 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La această oră, pe raza Lotului 2 se acţionează pe 12 drumuri judeţene, cu 7 utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare