Conferința societății civile clujene din 22 aprilie 2014

IMG_2814

TEMA DEZBATERII: 2014 – An de reusita in coalizarea societatii civile clujene.

Proiectele ONG-urilor pentru Capitala a Tineretului 2015 si Capitala Culturala Europeana 2021.

Consiliul Civic Local Cluj-Napoca are onoarea de a va invita sa luati parte la CONFERINTA SOCIETATII CIVILE CLUJENE, organizata cu ocazia aniversarii a 10 ani de activitate a organizatiei noastre.

In cadrul conferintei o sa fie acordata o atentie deosebita celor doua evenimente internationale ale Clujului – Capitala Europeana a Tineretului – 2015 (proiect castigat) si Capitala Culturala Europeana – 2021 (proiect in pregatire).

Evenimentul o să aiba loc in data de 22 aprilie 2014, în cladirea Casinoului din Cluj-Napoca. Tematica dezbaterilor şi programul desfasurarii Conferintei le regasiti in documentul atasat.

Societatea civila clujeana a evoluat si s-a implicat tot mai constant in viata orasului, prin consistenta si diversitatea  de activitati si programe si mai ales prin echilibrul si atitudinea constructiva in relatia cu politicul si administratia.

Asumarea, tot mai des, de actiuni si proiecte  pentru societatea clujana a accentuat sentimentul de responsabilitate si coalizare din partea ONG-urilor, facand posibila asumarea unor proiecte comunitare de amploare.

Titlul de Capitala Europeana a Tineretului, conferit Clujului pentru anul 2015 si Candidatura la nominalizarea de Capitala Culturala Europeana – 2021 reprezinta evenimente deosebit de onorante pentru toti oamenii cetatii.

La aniversarea a 10 ani de activitate a Consiliului Civic Local Cluj – platforma civica nonformala a 67 de organizatii neguvernamentale semnatare in 2004; initiem “CONFERINTA SOCIETATII CIVILE CLUJENE”, cu dorinta de a ne prezenta si sustine proiectele comunitare pentru cele doua evenimente majore ale CLUJULUI EUROPEAN si de a gasi modalitati transparente de recunoastere publica a celor implicati.

Regasiti, mai jos, programul Conferintei si in atasament lista de inscriere cu proiectele pe care doriti sa prezentati, separat sau impreuna cu alte organizatii.

Pentru mai multe informatii legate de CCL va rugam sa accesati site-ul nostru: www.consiliulciviclocal.ro

 

DRAFT PROGRAM: 22 APRILIE 2014,

ORA 9,00 Primirea si inregistrarea participantilor.

ORA 9,30 Cuvant de intampinare.

ORA 9,40 Retrospectiva si perspective pentru  civismul in Cluj-Napoca.

ORA 10,10 Alocutiuni ale invitatilor de onoare si oficialilor.

ORA 11,10 Cofee Break.

ORA 11,30 Prezentarea proiectelor ONG-urilor pentru :Cluj:Capitala Europeana a Tineretului-2015 si Capitala Culturala Europeana-2021.

ORA 14,00 Moment de recunoastere publica a civismului clujan.

ORA 14,10 Inchiderea Conferintei.

Pe langa reprezentantii societatii civile clujene, la eveniment o sa participe si E.S. Philippe GUSTIN, Ambasadorul Frantei in Romania, alaturi de reprezentanti de marca ale Autoritatilor Publice Clujene si al mediului academic clujean.Cu aceasta ocazie, E.S. Philippe GUSTIN, impreuna cu d-ul Primar Emil Boc o sa tina si o conferinta de presa.