Conferință internațională dedicată Științelor Vieții

Institutul de Cercetări Horticole Avansate ale Transilvaniei (ICHAT) și Institutul de Științele Vieții (ISV) din cadrul USAMV Cluj-Napoca organizează, între 30 mai și 1 iunie 2018, prima ediție a Conferinței Internaționale dedicată Știinţelor Vieţii şi Tehnologiilor asociate, ȋmbunătăţirii calităţii vieţii şi bunăstării.

În cadrul evenimentului vor fi abordate aspecte științifice interdisciplinare și multidisciplinare în cinci sesiuni de prezentări despre horticultură, arhitectură de peisaj, planificare spațială, alimente și nutriție, cosmetice naturale, industrii inovative și multisenzoriale. De asemenea, programul va include și Colocviul Francofon dedicat unui stil de viață sănătos la tineri.

Între participanți se vor număra firme și personalităţi din ţară, dar și din Franţa, Norvegia, Chile, Peru, reprezentȃnd universităţi, institute de cercetare, precum și clusterele Transylvania Lifestyle, Gusturi Transilvane, European Cosmetic Valley – Cosmetics4Wellbeing, Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF-BECO).

”Ceea ce personalizează aceasta conferinţă, pe lȃngă noutăţile ştiiţifice şi tehnologice prezentate ȋn sesiuni, este directa interacţiune a cadrelor didactice, a studenţilor şi a publicului, cu firme cu diverse profiluri multisenzoriale, de la producători de alimente, la producători de cosmetice şi parfumuri, la restaurante, creatori de modă, de design ambiental. Sunt incluse ȋn program două festivaluri de prezentare a realizărilor universităţii (Festivalul Alimentului şi Festivalul Horticulturii), 12 ateliere multisenzoriale (cu prezentări de produse cosmetice naturale, parfumuri, design vestimentar, grădini suspendate, aranjamente florale, degustări cafea, bere sau vinuri), precum şi expoziţii de prezentare a produselor de către firme, de la textile-fashion design, lemn-mobilă, ceramica-sticlă, textile şi artizanat, ICT-robots, la cultura gastronomică și  artă culinară”, a precizat Prof. dr. Carmen Socaciu, din partea USAMV Cluj-Napoca, organizatorul evenimentului.

Conferinţa este realizată în parteneriat cu Academia Română, Academia de Știinţe Agricole și Silvice, Clusterul Transilvania LifeStyle și Clusterul Gusturi Transilvane, Centrul de Afaceri Transilvania, Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării, dar și cu sprijinul unor organizaţii CLUJTER – Consorțiul Clusterelor

Transilvane; Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Detalii privind activităţile menţionate sunt prezentate pe site-ul evenimentului http://life.usamvcluj.ro, iar ȋnregistrarea la conferinţă pentru speakeri este deschisă pȃnă la 15 Aprilie 2018. Taxa de participare pentru firme și expozanți este de maximum 400 de lei, iar publicul care dorește să asiste la lucrările conferinței are accesul gratuit.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare