Conduceți prudent pe timp de ploaie!

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă permit o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

Păstraţi liber centrul intersecţiei şi nu blocaţi calea de rulare a mijloacelor de transport public.

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

***Ieri, în jurul orei 20:40, pe Calea Turzii, din Cluj-Napoca, s-a produs un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed.

Astfel, un bărbat, de 23 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Turzii, către strada Observatorului, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed, într-o curbă ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism.

Accidentul s-a soldat cu rănirea unei femei, de 25 de ani, din Cluj-Napoca, conducătoarea unuia dintre autoturismele implicate.

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul rutier.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău