Concursul de muzică de cameră ”Duo Pianistic”

Concursul “Duo Pianistic” a fost înfiinţat sub egida Academiei de Muzică din Cluj în anul 2009, din dorinţa pianistelor Vera Negreanu și Mihaela Gavriş de a promova repertoriul pentru două piane din literatura muzicală universală şi românească, stimulând astfel interesul compozitorilor şi interpreților pentru acest gen de exprimare artistică. Faptul că piesa impusă în concurs este compusă special pentru fiecare ediție şi interpretată în primă audiție absolută, particularizează această competiție.

Potrivit specificului formaţiei camerale, concursul este conceput în ideea unui multiplu binom. Compozitor/interpret, universal/românesc, repertoriu opţional/repertoriu impus, limbaj muzical consacrat/limbaj contemporan sunt coordonatele acestei manifestări artistice care oferă studenţilor participanţi o experiență interpretativă de excepţie.

Competiţia va avea loc joi, 5 aprilie 2018, începând cu ora 10:00 în studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” (Str. Ion I. C. Brătianu nr. 25).

Festivitatea de premiere şi concertul de gală vor avea loc în aceeaşi zi, de la ora 17.

Intrarea publicului la concurs şi la gala de premiere este liberă.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare