Acasă Social Concert de colinde în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Concert de colinde în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

concert de colinde

Colindele tradiționale din satele românești vor putea fi auzite în cadrul unui concert de colinde, Concertul Tradițional de Colinde În aiesta Sfânt Crăciun.

Concertul va avea loc miercuri, 12 decembrie 2018, de la ora 18.30, în Catedrala Mitropolitană din Piața Avram Iancu.

În cadrul acestui concert de colinde va fi lansat și un Compact Disc, ce conține colinde și cântece de Crăciun din județul Cluj, intitulat „În aiesta Sfânt Crăciun”. Proiectul este coordonat de prof. dr. Mircea Cîmpeanu, șef birou cercetare, conservare și arhivare cultură și arte tradiționale în cadrul instituției.

În acest concert de colinde vor evolua: Grupul folcloric „Valea Frății”, coord. Lăcrimioara Pop, Grupul folcloric tradițional „Mărișana” coord. Prof. Ioan Mariș și colindătoarele din localitatea clujeană Luna, coord. Ana și Ion Fetiță.

De asemenea, va fi prezent și grupul de interpreți clujeni „Colindăm la gazde bune”, format din angajați și colaboratori ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj: Mariana Morcan, Marinela Zegrean Istici, Ioana Breda Morar, Raul Oltean, Radu Lazăr, Iulia Bucur, Grigore Sâmboan, Mădălina Mîrza și Livia Popa.

Concertul, prezentat de Grigore Sâmboan, va fi transmis în direct de Radio Renașterea.

Exit mobile version