Concert caritabil de colinde „Suflet lângă suflet pentru Sabrina și Tiberiu”

Zeci de interpreți de folclor vor susține duminică, 11 decembrie 2016, de la ora 17:00,  un concert caritabil de colinde, în sprijinul Sabrinei Mărginean, de 2 ani și 3 luni și a lui Tiberiu Suciu de 27 de ani, ambii depistați recent cu leucemie.

Intitulat „Suflet lângă suflet pentru Sabrina și Tiberiu”, evenimentul va avea loc la Restaurant Impact din Cluj-Napoca, strada Teodor Mihali nr. 13-17. Clujenii sunt invitați să se alăture campaniei de ajutorare și să se bucure de colindele și de momentele muzicale instrumentale aduse de: Vasilică Godjia (Ceterașu’), Amalia Chiper, Grupul Izvoare, Mihai Trif, Andrada Bârsăuan, Oana Matei și Emil Coruț, Florin Bota, Corina Cherecheș, Iulia Bucur, Ovidiu Furnea, Monica Pârlea, Mădălina Mârza, Mădălina Candrea, Cosmin Mocean, Elisabeta Guzu, Sergiu Sotelecan, Diana Roman, Rareș Zegrean Istici, Lavinia Mariș, Cristian Enache, Adina Popovici,  Ramona Neamț și Alexandra Todoruț.

Inițiatoarea evenimentului este Luana Burlacu, o tânără de 25 de ani, care de multă vreme se implică în diverse campanii umanitare, menite să aducă un strop de speranță în sufletul celor greu încercați. „Ne dorim ca acest eveniment să rămână în sufletul tuturor celor prezenți ca o seară deosebită, unde fiecare să simtă fericirea că poate să dăruiască speranță pentru Sabrina și Tiberiu, care au multă nevoie de solidaritatea noastră”.

În cadrul concertului va avea loc și o tombolă și vor fi licitate mai multe obiecte donate de fotbaliști sau alte personalități clujene.

Intrarea este liberă, iar cei care doresc să ia parte la concert își pot face rezervări la numărul de telefon: 0364439009.

Evenimentul va fi prezentat de Grigore Sâmboan, redactor la radio Renașterea Cluj-Napoca.

Sponsori: Băgăcean Cosmin, Papionette , Restaurant My Day

Tiberiu Suciu are 27 ani și este născut în Câmpia Turzii. Este absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea  de Construcții Civile. Din februarie 2016 este angajat la  Sc. Gameloft România srl.

Boala a debutat în urmă cu  trei luni, cu o tuse ușoară și început de răgușală. A urmat un tratament cu antibiotice timp de două săptămâni prescris de medicul de familie. După cele două sămtămâni starea de sănătate s-a agravat și a fost trimis de medicul de familie la Medicala I secția ORL.

După un consult de specialitate a fost trimis să-și facă o radiografie toracică și un C.T care a evidențiat o tumaoare de aproximativ 20 cm în zona toracică și ganglioni limfatici măriți care i-au afectat corzile vocale.

În urma rezultatelor a fost internat la Chirurgie Toracică unde i-au fost făcute  alte analize punândui-se diagnosticul de LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ TIP T, MENINGITĂ BLASTICĂ.

În urma diagnosticului a fost trimis la Spitalul Oncologic secția Hematologie unde este internat și în prezent urmând tratament de specialitate.

În urma discuțiilor avute cu medicii s-a ajuns la concluzia că pentru a se vindeca, are nevoie de un transplant de măduvă. Nefiind compatibil cu fratele lui intervenția medicală ar costa aproximativ 100.000 euro.

Intervenția ar urma să se facă la Spitalul ,,Casa Sollievo Della Sofferenta San Giovanni” Rotondo Italia, localitate situată lângă Bari.

 

Sabrina Mărginean are 2 ani si 3 luni. Situația este descrisă de mama ei pe pagina de facebook:

„Povestea noastră a început în septembrie. Eram în parc și dintr-o dată a zis ca o doare mânuța, fără să se lovească. Am mers al medic a doua zi și nu avea nimic. În 2-3 zile a trecut durerea de la sine. În 25 septembrie, a început sa șchiopăteze din senin; am mers iar la medic la Câmpia Turzii, de unde suntem și ne-a trimis la Cluj, la Pediatrie 3, la conferențiarul Man Sorin cu suspiciunea de artrită juvenilă. A durat 3 zile până am ajuns la Cluj, între timp se plângea de durere de genunchi și a ajuns de nu a mai putut merge în picioare, dar și-a revenit în câteva ore. În 17 octombrie ne-am internat și analizele au ieșit foarte prost. În 18, le-am repetat și la fel au ieșit, chiar un pic mai scăzute. Am fost trimise în data de 19 octombrie la Clinica Pediatrie 2, oncologie pentru o puncție medulară, în urma căreia s-a confirmat diagnosticul de leucemie și de atunci suntem tot aici la spital. Diagnosticul pe care îl avem acum este leucemie acută limfoblastică. Ni s-a zis că boala a debutat de curând, primul semn fiind durerea de picior, nici acum nu are alte simptome, decât oboseală. Miercuri am început primul protocol de tratament de chimioterapie Acesta va dura 5-6 săptămâni, urmând o săptămână de pauză, în care mergem acasă, daca totul decurge bine, apoi ne întoarcem la spital pentru încă patru săptămâni pentru următorul protocol. Internările foarte frecvente vor dura aproximativ 10 luni, tratamentul am înțeles că durează cam 2 ani. Am fost distruși când am primit diagnosticul, dar mi-am propus să nu mai plâng în fața ei și să fiu tare. Trebuie să acceptam că este o boală și să o tratăm. Am uitat să vă spun că fetița mea se numește Sabrina Maria și are 2 ani și 2 luni! Ne găsiți și pe profilul meu personal de facebook. Alexandra Mărginean, o să pun și poze cu noi, să ne cunoaștem! Va mulțumesc din suflet tuturor pentru gândurile bune, pentru că ați donat sânge și ne-ați ajutat financiar până acum! Să aveți parte de sănătate că e cea mai importantă!”

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii