Comuna Floreşti va avea înca o şcoală

Miercuri, 19 noiembrie 2014, la primăria din Florești s-a semnat un contract de execuție ”Proiectare şi lucrări de construire şcoală, P+2E, împrejmuire, branşamente şi utilităţi, pe b-dul cetatea Fetei”.
Noua școală în valoare de 8.082.577.10 lei urmează să fie realizată din bugetul propriu al comunei.
Firmele care se vor ocupa de lucrările de contruire sunt SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO ȚIGANAS SRL.
“Trebuie să gândim în viitor şi să luăm în considerare necesităţile viitoare ale floreştenilor. Anul acesta, precum şi în 2013 am asistat în Floreşti la o expoziţie demografică. Aceşti copii vor merge la şcoală în câţiva ani şi oricum, deja grădiniţele sunt pline. Aşa că necesitatea unei şcoli noi era o prioritate. Noua construcţie va fi una prodominant cu destinaţie şcoală, dar este pentru educaţie. Legat de fonduri, pot să vă spun că în acest moment avem în cont banii necesari investiţiei, din fonduri propii ale comunei. Numai că nu sunt sigur că vom putea aloca banii anul acesta. Aşa că, decât să îi pierdem prin necheltuire, nu e exclus ca mare parte din aceşti bani la dispoziţie să îi dirijăm către asfalturi. În ceea ce priveşte şcoala, aceasta este posibil să fie finanţată dintr-un credit pe care îl vom accesa atât pentru această investiţie, cât şi pentru realizarea Drumului de Legătură Varianta Sud şi a grădiniţei. Legat de grădiniţă, anunţul de licitaţie privind acest obiectiv va fi făcut public zilele următoare pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, unde doar luna aceasta am avut alte patru licitaţii, cea privind sistemu de semaforizare inteligentă, cea legată de realizarea a patru staţii de pompare ape pluviale, menajere şi ape uzate şi sistematizarea canalizării menajere în zona Uruşagului-D Mocanu – Florilor şi două legate de proiectele europene pe care le derulăm. Iar înainte de aceasta a fost licitaţia pentru remiza PSI, minipunct SMURD şi bineînţeles cea pentru proiectare Drum de legătură varianta Sud. De fapt, pot să vă spun că săptămâna aceasta proiectul va fi gata, urmând să trecem la licitarea fazei de construcţie”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.
În funție de nevoile localnicilor, noua construcție ar putea avea și clase de liceu, iar o parte din acest buget, s-ar putea aloca către asfaltări.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii