Comercianți clujeni, amendați pentru că au scos în stradă tarabele cu legume și fructe

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială și de la Serviciului Ordine și siguranță publică au desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor H.C.L. nr. 765/2017, completată cu H.C.L. nr. 794/2017, privind expunerea legumelor și fructelor în exteriorul spațiilor comerciale, în zona construită protejată ultracentrală a municipiului Cluj-Napoca. În această zonă este interzisă amplasarea mobilierului urban destinat expunerii produselor alimentare de tip legume-fructe.

Au fost identificați 2 agenți economici care comercializează legume și fructe la punctele de lucru de pe str. Memorandumului nr. 13, respectiv str. Iuliu Maniu nr. 6, care și-au expus și comercializat legume și fructe în exteriorul spațiilor comerciale, direct pe domeniul public.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 2 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 6.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 765/2017, completată cu H.C.L. nr. 794/2017 şi ale Legii nr. 12/1990 republicată. De asemenea, au fost confiscate 250 kg de produse, legume și fructe comercializate în locuri neautorizate (fasole verde, ardei, spanac, pere, nectarine, prune, banane, struguri, zmeură).

Acţiunile pentru identificarea celor care practică astfel de comerț neautorizat continuă şi în perioada următoare, atât în zona ultracentrală, cât și în cartierele municipiului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii