canalul morii

Micii producători din Piața Mihai Viteazul, amenințați că vor fi înlăturați (FOTO)

Primăria Cluj-Napoca le-a pus gând rău celor câțiva comercianți de pe Canalul Morii din Piața Mihai Viteazu. Aceștia vând legume, fructe sau flori din grădinile proprii. Aceștia nu își permit să plătească un loc în piață, iar aici au găsit un loc unde pot să își vândă marfa. Mai mult, clujenii cumpără cu mai mare încredere, știind că sunt produse din producția lor proprie. Alături de ei, sunt vizați și celelalte gherete pe care municipalitatea a încercat deja, fără succes, să le elimine.

Un clujean s-a plâns la un post de radio că ar fi mizerie, însă aceștia păstrează curățenia în spațiu pe care îl oucpă și adună întotdeauna în urma lor.

”Pe strada Argeș se formează în weekend târguri ad-hoc de nimicuri, lucruri stricate, baterii consumate și papuci desperechiați. Asta se vinde acolo. E o pată pe obrazul orașului în condițiile în care în zona Mihai Viteazu vine orice turist care vizitează orașul”, consideră un clujean.

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că acea zonă de pe Canalul Morii se desfășoară un proces de evacuare.

“Știu de situația de pe strada Argeș, Cuza Vodă, I.P. Voitești și toată zona limitrofă halei agroalimentare din Mihai Viteazu. Va intra în perioada următoare într-un proiect de modernizare și curățenie masivă. Am început cu Piața Mihai Viteazu, urmând ca pe viitor să ne aplecăm și asupra acestei zone. Pe strada Argeș suntem în proces de evacuare cu toți cei de acolo. Acolo unde este Canalul Morii. Acele magazine toate vrem să le desființăm, suntem în proces de evacuare, mai durează încă puțin, nu foarte mult. După ce reușim să îi evacuăm și să eliberăm spațiul din zona respectivă, vom putea trece și la amenajare. Pentru că într-adevăr nu face cinste orașului, într-o zonă intens circulată să avem asemenea acte de comerț. Pentru a putea vinde astfel de produse avem Oserul, unde este amenajat frumos și se pot desfășura acte de vânzare.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare