Acasă Social Cod roșu de inundații. 553 de persoane au fost evacute din calea...

Cod roșu de inundații. 553 de persoane au fost evacute din calea apelor

Mii de pompieri desfășoară acțiuni de salvare și evacuare a persoanelor și animalelor din zonele în care s-au produs inundații. De asemenea, se încearcă limitarea efectelor inundațiilor prin acțiuni de îndiguire și extragere a apei acumulate.

Totodată, echipaje de pompieri din regiunile neafectate de fenomenele hidrometeorologice se află în sprijinul colegilor din județele Botoșani, Iași, Neamț și Suceava.

Astfel, a fost dispusă măsura suplimentării echipajelor locale de salvatori cu 14 motopompe remorcabile, 13 motopompe transportabile, 1 barcă și 3 instalații de potabilizare a apei, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns.

73 localități din 17 județe (AB, BC, BT, BV, BR, BZ, CJ, CV, HD, HR, IS, NT, PH, SB, SV, TR și VN)au fost afectate de fenomenelor hidrometeorologice.

Astfel,  318 case, 653 curți, 44 subsoluri/beciuri, 14 poduri/podețe, 266 anexe gospodărești, 3 operatori economici, 8 tronsoane de drum național și 5 tronsoane de drum județean, 2 tronsoane de cale ferată, 3 diguri au fost afectate de inundații.

Totodată, pe parcursul acestei zile s-a intervenit pentru salvarea/evacuarea a 553 persoane.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice:

TROTUŞ – județele Harghita, Bacău, Covasna, Neamţ. Valabilitate: 30.06.2018 ora 11:00 – ora 24:00.
TÂRLUNG – bazin mijlociu şi inferior, județele Braşov şi Covasna. Valabilitate: 30.06.2018 ora 08:35 – ora 18:00.

Exit mobile version