Cod galben de viscol în județul Cluj

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare cod galben de viscol pentru județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, valabilă până pe 23 decembrie, la ora 18.00. În paralel, este valabilă și o informare meteorologică.

Meteorologii avertizează că în zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

În paralel, în același interval orar, respectiv 22 decembrie, ora 05.00 – 23 decembrie, ora 18.00, este valabilă și o informare meteorologică de precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 metri, polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării

ANM precizează că, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50-55 km/h. În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

Latest articles

Related articles