record mondial FICT

Clujul vrea să obțină un record mondial. Și tu poți ajuta!

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) vrea să stabilească un nou record mondial la secțiunea Cei mai mulți cititori simultan.

Clujenii sunt invitați astfel să ia parte la  Marea Lectură. Pentru a reuși, este nevoie de 10.000 de cititori. FICT își propune să marcheze astfel Centenarul Marii Uniri.

Sâmbătă, 6 octombrie 2018,https://www.clujmanifest.ro/stiri/social/scriitorul-goncalo-m-tavares/ ora 10.00, cărțile vor prinde glas în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Organizatorii așteaptă 10.000 de cititori să li se alăture într-o tentativă oficială de intrare în GUINNESS WORLD RECORDS™.

Un adjudecător al GUINNESS WORLD RECORDS va fi prezent pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obține noul titlu GUINNESS WORLD RECORDS la secțiunea „Most people in a reading relay”*.

Clujenii sunt invitați să pună încă o dată Clujul pe harta lumii și să-l transforme într-un Oraș al Cărților și al Cititorilor!

 În 2015, Library Marwadi Education Foundation (India) a stabilit acest record consemnat de GUINNESS WORLD RECORDS.

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) are loc în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, și este dedicată Centenarului Marii Uniri.

Citește și:

Scriitorul Goncalo M. Tavares, invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare