Clujul invadat de etnobotanice. Cei mai mulți consumatori sunt tineri mai mici de 15 ani

Deputatul Emanuel Ungureanu afirmă, citând rechizitoriu unui procuror, că tinerii încep să consume etnobotanice de la 11 ani și că cei mai mulți consumatori nu au împlinit încă 15 ani.

Iată un fragment din rechizitoriul unui procuror DIICOT care explică fenomenul înspăimântător al consumului de substanțe extrem de periculoase de către copii începând cu vârsta de 11 ani
“Vârsta consumatorilor de „etnobotanice” variază foarte mult (oscilaţii între 11-40 ani). Cu toate acestea, se observă un consum semnificativ în rândul tinerilor cu vârste de până la 15 ani, majoritatea celor intervievaţi declarând că obişnuiesc să-şi cumpere substanţele de la magazine „spice shop/weed shop”. Sumele cheltuite de persoanele care consumă regulat „etnobotanice” variază între 10 şi 300 de lei pe zi, iar sursele de achiziţie sunt variate şi multiple. Există dovezi concludente privind existenţa policonsumului de substanţe psihoactive în rândul consumatorilor intensivi. Mai mult de jumătate dintre subiecţi au declarat că au folosit mai multe tipuri de produse „etnobotanice” în decursul a 30 de zile.”

Emanuel Ungureanu consideră că fenomenul este unul alarmant în Cluj-Napoca și va iniția întâlniri cu cei responsabili pentru a încerca diminuarea consumului acestor substanțe.

”Clujul este invadat de etnobotanice și Agenția Antidrog, DIICOT Cluj sau BCCOA sunt în mod evident depășite de fenomen. Voi iniția începând cu sfârșitul acestei săptămâni întâlniri cu persoanele responsabile la nivel regional cu combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise pentru a găsi soluții rapide de a diminua considerabil pericolul consumului de substanțe periculoase în special la copii și adolescenți”, potrivit lui Ungureanu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare