clujotronic

CLUJOTRONIC-Festival de artă digitală și muzică electronică

Centrul Cultural German și Institutul Francez organizează a șaptea ediție a festivalului Clujotronic. Organizatorii au pregătit proiecte inovatoare de artă digitală contemporană din domeniile muzicii, artei vizuale și jocuri video.

Clujotronic promovează și susține experimentele interdisciplinare care îmbină arta și tehnologia precum și colaborările dintre invitații străini si cei locali.

Clujeni sunt așteptați cu un week-end plin de muzică, performance-uri audio-vizuale, proiecții spectaculoase precum și ateliere și sesiuni de talk-uri.

Festivalul franco – german de artă digitală debutează pe data de 28 septembrie de la ora 18:30 cu un panel de discuții. Va fi prezentată publicului aplicația de realitate augmentată ARound the city dezvoltată în cadrul unui proiect comun al celor două instituții. La ora 20:00 va avea loc deschiderea oficială în prezența ambasadorului Germaniei la București Cord Meier-Klodt. Primul performance al serii va fi oferit de către muzicianul francez Alex Augier. Va fi un spectacol digital de muzică și lumini de neratat. Apoi vom descoperi muzica electronică live a berlinezilor de la Skinnerbox, acompaniați vizual de către artistul clujean Lucian Matei (Noiseloop).

Artiști din România, Germania și Franța vor crea performance-uri audiovizuale și instalații interactive, își vor prezenta jocurile și vor susține workshop-uri și talk-uri, la Clujotronic.

Proiectul local ClarObscura îmbină instrumentele acustice cu sintetizatoarele într-o experiență muzicală deosebită. Împreună cu artista vizuală de origine germană, Juladi, care va prezenta o instalație vizuală interactivă, vor da viață curții interioare a muzeului. Clujenii de la Sensecvor susține un concert electroacustic. Duo-ul CosmosTone vor concerta pe fundalul unor proiecții murale speciale pregătite de către Aural Eye din București. Serile se vor încheia pe ritmuri dansante asigurate de către Dodo, artist muzical clujean și Absolem, duo francez activ pe scena locală.

Copiii vor avea ocazia să interacționeze cu Mickey Mouse sub forma unei sculpturi cinetice audio-vizuale. Aceasta a fost creată pentru Disney de colectivul de artiști panGenerator din Polonia.

Programul va fi completat și de data aceasta de o expoziție de jocuri video independente. La această categorie ne bucurăm de colaborarea cu British Council. Vor fi prezente două experte, Phoenix Perry, inginer cultural și Game Designer și Cara Ellison, dezvoltator de jocuri și critic. Acestea vor susține prezentări și își vor expune creațiile. O serie de jocuri creative românești, unele chiar dezvoltate pe plan local, din Germania, Franța și Marea Britanie vor fi expuse pentru a fi testate de către public, toate în premieră în Cluj-Napoca.

Dintre acestea enumerăm jocul VR german Late for Work sau Yaga, o producție sută la sută locală a celor de la Evozon. În plus, vom prezenta o expoziție de fotografie în realitate augmentată despre patrimoniul cultural francez. Nu vor lipsi, desigur, nici atelierele de gaming, muzică și programare, iar cei pasionați de crearea de jocuri digitale se pot înscrie la Game Jam.

Festivalul Clujotronic este organizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez din Cluj-Napoca iar intrarea este gratuită. Atelierele și talk-urile vor fi în limba engleză.

Mai multe informații: www.facebook.com/Clujotronic

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare