malurile someșului

Clujenii vor avea ambarcațiuni de agrement pe Someș

Primarul Emil Boc a declarat că proiectul câtigător pentru reamenajarea malurilor Someșului are câteva modificări spectaculoase, pentre care și apariția ambarcațiunilor de agrement, Someșul având șansa în sfârșit să devină navigabil.

Sper ca acest proiect va schimba radical perspectiva noastră cu privire la Someș pentru că avem o avuție, pe care nu am valorificat-o. Acum orașul își întoarce fața spre Someș și reintegrează râul în viața urbană a orașului prin includerea lui în viața de zi cu zi. Până acum aveam ziduri reci, seci și care nu fac mai mult de atât. Suntem în UE și concursul de soluții a fost câștigat de o firmă din Spania. Acest proiect al Someșului are câteva intervenții spectaculoase, cea mai spectaculoasă e cea din zonă Sălii Sporturilor, a Podului Garibaldi unde va fi o insulă în mijlocul Someșului unde se va putea ajunge, vor fi și ambarcațiuni de agrement. Va exista o terasare care va permite clujenilor să aibă o perspectivă mult mai aproape față de râu. Cred că eu un proiect reușit, apreciat de specialiști. Acest proiect analizează Someșul pe cei 16 kilometri, dar nu rezolvă toate problemele. Acest proiect vizează problemele din Grigorescu, de la Podul Garibaldi, de la Clujana sau parcul Armătura. Urmează ca mai apoi, într-o altă etapă să luăm și alte zone care nu sunt prinse în acest concurs de soluții”, a declarat Boc.

Municipalitatea a ales varianta concursului de soluții în vederea găsirii celor mai bune variante pentru ca Someșul să fie integrat în viața comunității. Concursul a fost câștigat de o asociere spaniolă, Jaime Daroca, José Mayoral, José Ramon Sierra. Premiul este reprezentat de valoarea estimata a contractului de proiectare, care se cifreaza la 1.577.345 lei)

Municipalitatea clujeana a ales varianta concursului de solutii tocmai pentru a beneficia de cea mai buna expertiza pentru a putea aduce Somesul in Cetate, pentru a ne intoarce fata spre raul care ne traverseaza orasul si de a avea o solutie europeana, moderna, in concordanta cu exigentele urbanistice si de mobilitate existente la nivel european. Chiar daca aceasta solutie este mai lunga si presupune un timp mai indelungat de implementare, are un mare avantaj al calitatii si al durabilitatii. Din aceasta perspectiva am ales concursul de solutii ca fiind de departe cea mai buna modalitate de implementare a politicii urbane, coerente si pe termen lung. A fost intr-adevar un efort de echipa al OAR, al Primariei Cluj-Napoca, al membrilor juriului din tara si din strainatate, care sunt convins ca au luat cea mai buna decizie, inteleapta pentru viitorul orasului. Administratia va folosi aceasta expertiza uriasa pentru folosul si binele comunitatii clujene. Avem o decizie europeana si sper sa fie pe placul clujenilor si sa-i incante”, a precizat primarul Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare