Clujenii reclamă timpi mari de așteptare și cozi la Permise și la Pașapoarte

Clujenii care au nevoie să își schimbe permisul sau pașaportul au de așteptat 2 sau 3 luni pentru a găsi o dată disponibilă.

Pentru schimbarea permisului auto prima dată disponibilă este 30 iulie. În acest moment se fac doar programări online, astfel că dacă stiți că trebuie să vă expire permisul luați în calcul timpii lungi de așteptare. Începând cu 06.06.2017 programările pentru schimbarea permisului se fac exclusiv online.

În cazul pașapoartelor, cererile sunt foarte mari în perioada verii când încep concediile. Chiar dacă Serviciul de Pașapoarte are un sistem prin care cei cărora le expiră pașaportul sunt anunțați din timp, mulți clujeni lasă rezolvarea acestei probleme pe ultima sută de metri.

Pentru pașapoarte, prima dată disponibilă pentru programarea online este 3 iulie. Serviciul de Pașapoarte are trei ghișee dintre care două sunt alocate programărilor online. În cazul Pașapoartelor se poate încerca fără programare, însă se stă la cozi de foarte devreme pentru a mai prinde un număr de ordine din cele alocate zilnic pentru un singur ghișeu.

Clujenii se plâng de această situație pe aplicația primăriei, însă aceste servicii sunt în subordinea Prefecturii, Primăria neavând competențe legale pentru a interveni.

”Serviciul permise auto – timp de asteptare inuman in conditii inumane”, sesisează un clujean.

”Serviciul de pasapoarte Cluj este sub orice critica. Nu este normal sa fie doar 3 ghisee la un judet ca si Clujul. Numelerele de ordine pe perioada verii se termina inainte de deschidere si lumea asteapta din mijlocul noptii ca sa prinda numar (se acorda doar 120 sau 150 pe zi) la un singur ghiseu. Bun, inteleg ca vreti sa incurajati programarea online, si sunt complet de acord, dar asta doar in conditiile in care oferiti posibilitatea sa se poata face o programare in termen normal. In momentul actual, temenul minim la care se pot face programari la pasapoarte este in 2 luni. Dupa aceste 2 luni, mai dureaza inca 10 zile la eliberare. Suntem o tara Europeana, suntem Clujul cu care se mandreste toata lumea, dar in la servicii pasapoarte Cluj, suntem cu zeci de ani in urma. Stiu ca poate nu tine de Primarie, dar tine de voi sa faceti Clujul un oras “smart” si modern din toate punctele de vedere, iar serviciul de pasapoarte chiar e reala problema in momentul actual. Ar mai trebui inca cel putin 3 ghisee sa faca fata cererii din Judet. Va rog sa luati in considerare”, potrivit unui alt clujean.

Răspunsul primăriei la astfel de sesizări este același:  ”Serviciul se află în subordinea Instituției Prefectului Județului Cluj. Prin urmare, vă recomandăm să vă adresați acestei instituții la adresa de email prefectura@prefecturacluj.ro”.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare