Clujenii de pe străzile Albac și Azuga nu vor parking

După zeci de sesizări făcute către municipalitate privind aglomerația din zona străzii Albac, aglomerație cauzată de Serviciul de Înamtriculări, acum când municipalitatea a propus realizarea unui parking, aceștia se opun.

Cetățenii sunt foarte nemulțumiți și spun lăsați-ne fără parking. Unii nu vor parking sub nicio formă, alții vor parking dar doar în subteran. Din nefericire astea sunt problemele cu care ne confruntăm. Astăzi pe Albac-Azuga sunt 120 de parcări și copertine legale cu abonament. Mai sunt 100 care nu plătesc abonament. Nu vom aduce noxe suplimentare cu acest parking. Numărul locurilor de parcare era prevăzut la 260 de locuri de parcare, în condițiile în care azi se parchează ilegal acolo și sunt 220 de mașini în permanență. Vrem să facem un PUZ de regenerare urbană să creștem calitatea vieții oamenilor, să avem alei noi, spații verzi suplimentare, să eliberăm intrările și ieșirile din bloc ca oricine are copii în  cărucior sau persoane cu dizabilități să se poate plimba pe alei fără să intre pe carosabil. Aceste investiții vcore crește calitatea vieții oamenilor din zonă și le vor crește prețurile proprietăților”, a declarat Dan Tarcea.

Locuitorii din acea zonă s-au plâns în permanență anul trecut de aglomerația cauzată de mașinile care vin la Serviciul de Înmatriculări, iar primarul Emil Boc s-a gândit chiar să solicite mutarea Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto. Între timp însă, problemele acestora privind locurile de parcare pare să se fi rezolvat.

”Sunt un locatar de pe Aleea Azuga din cartierul Gheorgheni care zilnic nu poate ieşi din parcare deoarece această alee este blocată mereu de cei care vin la înmatriculări. Este deja o aventură să porneşti de acasă cu maşină şi să faci slalom printre maşini, ce să mai vorbim de cei care ridică gunoiul, sunt zile întregi în care gunoiul nu se poate ridică pentru că maşină acestora nu poate intră pe alee din cauza celorlalte parcate pe margine”.

”Toată zona aceea e înţesată de maşini, pe trotuare, în intersecţii, deja se dublează parcările pe Crizantemei şi pe o parte şi pe altă, pe Zambilei nu se poate ridică gunoiul şi de multe ori maşină de ridicat nu încape pe stradă din cauza maşinilor parcate. Situaţia e pe toate străzile din zona, Take Ionescu, Heltai, Diaconu Coresi, Brâncoveanu, de la Hermes până pe Liviu Rebreanu, de pe aleea Văleni până pe Titulescu. Mulţi riverani care locuiesc la case îşi lasă maşinile în stradă de frică că nu mai pot ieşi cu ele din curţi”

”Datorită faptului că o serie de Instituţii Publice, ex. Poliţia Rutieră, Serviciul Permise-Înmatriculări îşi desfăşoară activitatea în această zona, noi cetăţenii care locuim aici, respectiv Crizantemelor, Brâncoveanu, D. Coresi, Zambilei suntem în imposibilitatea de a găsi un loc de parcare.Toate posibilele locuri în care poţi parcă maşină, legale şi mai puţin legale, sunt ocupate de cetăţenii ce vin la sus numitele instituţii cu maşină pentru a-şi rezolva problemele„

Unii dintre acești clujeni nemulțumiți au considerat că soluția pentru această problemă este realizarea unui parking. Municipalitatea a răspuns acestei solicitări, dar s-a dovedit că de fapt cetățenii din acea zonă nu au o problemă cu locurile de parcare, refuzând construcția unui parking.

O altă propunere care vizează locuri de parcare în cartierul Gheorgheni este amenajarea unei parcări supraterane pe stradă Albac în zona Poliţiei, pe terenul dintre străzile Aleea Azuga şi Aleea Padis. Acolo este un teren destul de mare unde sunt convins că se poate ridică o parcare supraterană pe 6/8 nivele şi astfel şi mulţi care vin cu probleme la Poliţie pe Albac au unde să parcheze decent şi sigur şi în plus Primăria ar câştigă un ban în plus din crearea acestor locuri de parcare taxabile”, a propus un clujean, care însă nu este susținut și de vecinii lui.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare