Clujenii au sărit în ajutorul Roxanei

Povestea fetiței din Vaslui, Roxana, a ajuns la inimile clujenilor care s-au mobilizat și au donat, haine, rechizite, alimente. Toate acestea au ajuns la începutul lunii în localitatea Pușcași din județul Vaslui.

”După 430 de kilometri între Cluj și Vaslui am ajuns în Pușcași. Am fost la casa Roxanei. Familia nu știa că venim, a fost o surpriză plăcută. O dubiță plină cu alimente, îmbrăcăminte, jucării au fost donate pentru Roxana și familia ei de clujeni – turdeni, clujeni si floresteni sufletisti”, împărtășește inițiatorul acestei campanii umanitare, Pierre Dassilu (Daniel Doboș).

Din păcate, pe lângă lucrurile materiale, Roxana și frații ei au mare nevoie de consiliere psihologică, au încă nevoie de ajutorul nostru.

”Acești copii au încă mare nevoie de ajutorul nostru. Traumele unei copilării în izolare și lipsuri au lăsat urme adânci în comportamentul și psihicul acestor copii. Tocmai de aceea e nevoie de a-i integra într-un program de consiliere și monitorizare psihologica. Evident, acest lucru se poate face doar cu ajutorul specialiștilor, pe care ne-am bucura să-i avem lângă noi în acest demers. Oferind un ajutor si uitând apoi acei copii, ne pierdem pe noi in fapt. Viața lor s-a schimbat pentru o zi. Eu imi doresc însă să le schimbam întregul făgaș al vieții. Consecvent. Doresc ca acei copii sa poată privi viața și dintr-un alt unghi. Să înțeleagă că orice este posibil, iar multe depind nu doar de alții sau mediul în care te-ai născut, ci si de tine. Doresc să-i însoțim în viața până la capătul formării profesionale. Roxana dorește să devină medic. Let her dreams come true! este apelul lui Pierre Dassilu .

Între timp casa Share se ocupă să ridice o locuință pentru această familie nevoiașă.

”Am văzut cu toții, o țară întreagă și nu numai, cum o fetiță Roxana de 9 ani, își dorea să mănânce o porție de piure cu carne și un biscuite desert! Ea vrea să devină doctoriță. Am mers la ea în sat, am văzut în ce condiții trăia, ploua în casă, fără lemne sau mâncare. Am decis să-i salvăm viitorul, ei și celor 3 frați. Zis și făcut! Am început să săpăm fundația și azi am ridicat zidurile. Până de Crăciun Roxana o să aibă o casă nouă și nu o să mai ducă lipsă de nimic. O sprijinim cu toții să-și îndeplinească visul!” este mesajul lui Bogdan Tanasa, inițiatorul proiectului Casa Share.

Puteți susțineți cu un Sms la 8844 cu mesajul: CASA

Dacă doriți să donați pentru casa Roxanei:

Tanasa Bogdan, Banca Raiffeisen, Iasi, Romania, cod postal 700049:

Cont IBAN in Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312

Cont Iban in EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104

Cod Swift si BIC: RZBRROBU la ambele conturi !

PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com

Numar de telefon: 0040757451919

Latest articles

Related articles