salon de carte

Călătorești gratis cu autobuzul, dacă citești o carte

Persoanele care citesc o carte în autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Cluj-Napoca, vor beneficia de transport în comun gratuit.

Cu ocazia celei de-a șaptea ediții a Salonului Bookfest Cluj-Napoca, campania de promovare a lecturii „Cărțile pe față”, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj, revine în sprijinul clujenilor iubitori de carte. Astfel, toți cei care vor circula vineri, 7 septembrie, cu mijloacele de transport în comun din municipiu vor beneficia de gratuitatea călătoriilor dacă citesc o carte în autobuz, troleibuz sau tramvai.

Gratuitatea se aplică pe toată durata zilei și numai călătorilor care citesc o carte tipărită (nu și ebook sau audiobook).

Salonul de Carte Bookfest revine cu a șaptea ediție la Cluj-Napoca, între 6 și 9 septembrie, la Centrul Cultural Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Bookfest Cluj Napoca va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Vor fi prezenți peste 20 de expozanți, cele mai importante edituri din România precum: All, Atman, Casa, Curtea Veche Publishing, Gama, Humanitas, Liga Albanezilor din România, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Polirom, Prior, Proema, Rao, Shambala, Tact, distribuitori de jocuri pentru copii (Happycolor), distribuitori de muzică (Byton), dar și distribuitori de carte precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România).

Jocuri interactive pentru toate vârstele

Happpy Color, unul dintre cei mai importanți distribuitori de jocuri educative din România, va fi pentru prima dată prezent la Bookfest Cluj-Napoca. Echipa Happy Color va veni cu Caravana cu jocuri. Un stand amenajat cu mese pe care se vor afla diferite jocuri educative și de societate pentru toate vârstele:

Copiii sunt așteptați la lansări de carte

Sâmbătă, 8 septembrie, la ora 11 la spațiul de evenimente vor avea loc lansările volumelor Căutându-l pe împreună; Copile lumea ta e fără margini; Ce este un copil?, apărute recent la editura Signatura, şi Litere pictate, poveşti fermecate; Zefir; Albinuţa Mili publicate de către editura Nomina.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare