Cinci români au murit în urma unui accident petrecut lângă Viena

Celula de Criză a MAE, reunită pentru gestionarea acțiunilor privind asistența cetățenilor români afectați de uraganul Irma, coordonează și demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenție accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, soldat cu mai multe victime cetățeni români.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare referitoare la circumstanțele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar și pentru confirmarea identității acestora.

Conform datelor obținute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 8 cetățeni români.

Cinci cetățeni au decedat iar trei au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă.

Persoanele rănite au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internați cetățenii români, pentru a obține detalii cu privire la starea de sănătate a acestora și pentru a acorda asistență consulară.

Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsuflețite.

Ambasada României în Austria menține legătura cu autoritățile locale și cu familiile victimelor și este pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii