A cincea zi de proteste la Cluj. Peste 35.000 de oameni în stradă (FOTO)

Peste 35.000 de clujeni i-au condus azi la gară pe tinerii care au plecat la București să asiste la protestele de mâine.

Clujenii s-au adunat și azi în Piața Unirii și au pornit în marș spre cartierul Mărăști și apoi au pornit spre gară. În timpul marșului protestatarii au auzit informația transmisă de premierul Grindeanu că Ordonanța de Urgență 13 va fi abrogată. Informația a fost primită cu huiduieli. Clujenii au anunțat că nu mai au încredere în Guvern și nu vor renunța la proiecte până ce nu vor fi siguri că Ordonanța nu va produce efecte. Aceștia au scandat: ”Nu ne fraieriți” ”Cu toții la București”. ”Nu credem, până nu vedem”!

Ajunși la gară, protestatarii au intonat imnul național și au scandat ”Uniți salvăm toată România”.

Peste 330.000 de oameni au ieșit în stradă în toată țara: un nou record al numărului de protestatari. În Piața Victoriei din București s-au adunat 170.000 de protestatari. În ciuda declarației făcute de Grindeanu, protestatarii sunt sceptici și vor fi prezenți și mâine în stradă.

”Este un pas important spre normalizare. Se face un pas important pentru a corecta situaţia creată, situaţia pe care o cunoaştem cu toţii. Guvernul a greşit flagrant şi Guvernul este cel responsabil să rezolve această criză pe care el a creat-o. Oamenii care protestează şi pe care îi vedem acum în stradă au nişte cerinţe legitime, au nişte cerinţe corecte, nişte cerinţe democratice şi tocmai de aceea domnul preşedinte vrea să transmită acest lucru foarte clar: Guvernul trebuie să înţeleagă că cetăţenii nu acceptă nimic mai puţin”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt la președintelui României

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii