Centura de acces din Baciu, blocată de birocrație

Primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureșan, a înreprins o serie de acțiuni la Prefectură și la Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru a putea realiza centura de acces care leagă zona Napolact de Tăietura Turcului.

Florin Mureșan, primarul comunei Baciu dorește să realizeze o centură de acces de un kilometru care să rezolve o parte din problemele de trafic.

”În numele Primăriei comunei Baciu am solicitat Prefecturii să intervină la Guvern pentru modificarea de urgență a legii care ne împiedică de 26 de ani să avem o cale în plus de acces a locuitorilor comunei Baciu către municipiul Cluj Napoca. Traseul acestei centuri de acces este în lungime de 1 km și ar uni zona Napolact cu Tăietura Turcului – Tetarom. Din nefericire – după cum spuneam – această cale de acces a devenit impracticabilă, întrucât de 26 de ani nimeni nu a mai reparat-o sau modernizat-o”, a declarat Ioan Florin Mureșan.

Primăria Cluj-Napoca promite de anul trecut că va rezolva situația

Străzile Triajului și Cheile Baciului se află pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, însă acestea nu pot fi modernizate deoarece se află în subordinea Ministerului Transporturilor. Încă de anul trecut municipalitatea le promitea cetățenilor de pe cele două străzi că va face adrese către Ministerul Transporturilor pentru trecerea străzilor în domeniul public al municipiului. Primarul Emil Boc a anunțat în ședința de Consiliu local că trimis solicitările la Ministerul Transporturilor.

”Un articol de lege stabilește că SNCFR are drept de veto împotriva oricărei tentative a vreuneia dintre Primării de a asfalta acest drum. În plus, în această ecuație a absurdului intră și proprietatea asupra acestui drum de 1 km. Precizez că Primăria Baciu este proprietara doar a 200 de metri din această posibilă centură. La demersurile noastre către Primăria Cluj Napoca, de a repara restul drumului, aceasta ne-a comunicat că drumul este în proprietatea Ministerului Transportului și nu o poate reabilita până nu intră în domeniul public al municipiului. Iată de ce  vom reitera cererea noastră pentru reabilitarea străzii Triajului și a străzii Cheile Baciului din localitatea Cluj Napoca, până la limita cu Comuna Baciu, deoarece în zona Cheile Baciului sunt aproximativ 40 de famili care sunt nevoite să maeargă zilnic pe acest drum impracticabil. De ani ani de zile acești cetățeni reclamă că nu ne pasă de starea lor și e necesar să știe că această stradă este pe raza municipiului Cluj Napoca. Fiind în zona de protecție a căii ferate, noi nu o putem reabilita. Absurd este faptul că nici Primăria Cluj Napoca nu poate, precum ne-a comunicat, întrucât drumul este proprietatea Ministerului Transportului și nu o poate reabilta până nu intră în domeniul public al municipiului”, a menționat primarul Mureșan

Acest drum este cu atât mai important cu cât reprezintă calea principală de acces spre zona de agrement Pădurea Hoia și Cheile Baciului.

”Este restricționat și accesul către zonele de agrement Pădurea Hoia și Cheile Baciului, fiind numeroase plângeri ale turiștilor referitoare la starea avansată de degradare a drumului. În același timp acest drum deservește mai multe firme aflate pe raza comunei Baciu și a municipiului, cum ar fi: Hidroconstrucția SA, TIM S.A., Resido Trade, European Drinks, Izopa, Curier Nemo Expres, Design Metal etc. Acest drum este singura cale de acces către situl arheologic și către zona protejată Cheile Baciului Natura 2000. Modernizarea acestui drum trebuie să presupună și decolmatarea rigolelor, deoarece la fiecare ploaie mai serioasă sunt inundate gospodăriile din zonă. E important și faptul că acest drum poate reprezenta și o legătură cu centura de nord a comunei Florești”,  potrivit primarului Ioan Florin Mureșan

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii