centrul de zi

Centrul de zi din Cămărașu, modernizat

Centrul de zi din Cămărașu, modernizat. Copiii din comuna clujeană au de acum parte de condiţii mai bune la Centrul Multifuncţional “Speranţa” din Cămăraşu, în urma unor lucrări de reabilitare a spaţiului în valoare de 10.202 lei. Lucrările au fost iniţiate de JCI Cluj şi JCI Basel şi realizate cu sprijinul World Vision România, scrie rador.ro
Reabilitarea centrului a constat în lucrări de renovare şi modernizare: zugrăvit, schimbat parchet, montat rafturi, şlefuit şi vopsit zona de joacă.
Lucrările s-au realizat în perioada 22-25 iunie şi au fost posibile în urma unei înfrăţiri între JCI Cluj şi JCI Basel. Ambele organizaţii sunt parte din reţeaua mondială JCI, iar acum membrii lor au avut o acţiune comună prin care s-au implicat în comunitate, s-au cunoscut şi au ajutat copiii din Cămăraşu.
La centrul de zi “Speranţa” din Cămăraşu au loc zilnic activităţi educaţionale pentru copiii din comunitatea din Valea Naoiului, o zonă defavorizată din judeţul Cluj. Centrul are ca obiectiv reducerea abandonul şcolar în rândul copiilor din comunităţile de romi.
“Una dintre particularităţile JCI e internaţionalismul. Suntem prezenţi în peste 100 de ţări din lume, dar sunt puţine ocaziile în care ne întâlnim cu colegii noştri din alte ţări. De obicei asta se întâmplă doar la conferinţe. Mă bucur că de data aceasta a venit ‘internaţionalismul’ la noi. Experienţa de a implementa un proiect împreună a fost foarte benefică pentru noi. Ne-a făcut o deosebită plăcere să ne cunoaştem în timp ce muncim pentru o asemenea cauză”, a afirmat Silvia Oprea, preşedintele JCI Cluj.
La rândul lor, reprezentanţii JCI Basel s-au arătat încântaţi de modul în care s-au putut implica în acest proiect.
“Am lucrat împreună o zi la Centrul Speranţa din Cămăraşu şi sperăm că ceea ce am făcut să îmbunătăţească condiţiile de predare de acolo şi să îi bucure pe copii. A fost o plăcere pentru mine să văd cât de mult impact creează membrii JCI Cluj, chiar şi în afara proiectului nostru de înfrăţire”, a declarat Andre Konrad, preşedintelele JCI Basel.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare