Acasă Administrativ Cele mai multe trotuare din Cluj sunt impracticabile pentru persoanele cu dizabilități...

Cele mai multe trotuare din Cluj sunt impracticabile pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare de copii

Clujenii am semnalat faptul că cea mai mare parte a trotuarelor și trecerilor de pietoni din municipiu nu sunt dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilități și pentru cărucioarele de copii.

”Trecerile de pietoni cand vor fi refacute cu rampe cum trebuiau din prima? E sport extrem pentru carucioare si oamenii cu disabilitati? E o problema generala de la centru pana la periferie. Un fail ingineresc”, potrivit unui clujean.

”Trecerile de pietoni si trotuarele cand le adaptati cu rampe pentru cărucioare de copii si persoane cu dizabilități? La cum se prezinta in momentul de fata este un dezastru. Pe o parte ar fi pe alta ba, in unele locuri, deloc in cele mai multe cazuri”, semnalează un alt clujean.

Clujenii atrag atenția asupra faptului că și în cartierul primarului Boc, Zorilor,  situația este aceeași, iar dacă acolo nu s-au luat măsuri, nu pot fi așteptări pentru altă parte a orașului.

”In cartierul Zorilor persoanele in varsta au nevoie de insotitor pentru a pute trece bordurile excesiv de inalte. Va rog sa luati masuri”.

”Un trotuar de langa blocul dansului a fost reabilitat anul trecut impreuna cu parcarea. Nu doar ca nu au facut rampa pentru carucioare de bebe sau dizabilitati, dar l-au si inaltat cu inca o treapta. Astfel incat daca inainte era doar o diferenta de nivel de inaltimea unei borduri, acum este o diferenta de doua borduri. Daca acest lucru simplu nu il vede domnul Boc (repet: un trotuar pe care trece zilnic, e literalmente sub nasul dansului) ce expectante sa ai pt restul orasului?”

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că toate străzile modernizate au fost dotate cu astfel de rampe, în special în zona centrală, dar recunoaște că mai este mult de lucru până astfel de rampe vor fi în tot orașul.

”Nu este o problemă generală. Dacă mergem în zona centrală și luăm artera principală, de exemplu Moților, fiecare trotuar și trecere de pietoni are rampă și nu este bordură. Trama stradală nou refăcută are rampă de coborâre. La fel este pe Eroilor, în Piața Unirii sau pe Memorandumului. De asemenea, și străzile din Mănăștur care au fost refăcute, precum strada Islazului, au rampe pentru persoanele cu dizabilități. Sigur că mai avem de muncă, suntem departe de a ajunge la un rezultat final. Suntem preocupați și fiecare modernizare de stradă este prevăzută cu rampă pentru persoanele cu dizabilități”, potrivit lui Tarcea.

De asemenea, viceprimarul a specificat că sunt câteva treceri de pietoni în cartierul Mănăștur, dotate cu elemente pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

”Sunt câteva treceri de pietoni prevăzute cu un material special pentru nevăzători, și acustic și pe jos sunt benzi pe care persoanele cu deficiențe de vedere pot să le simtă și să știe că acolo este trecere de pietoni. Dacă luați strada Primăverii de exemplu, deoarece am început din cartierul Mănăștur și venim spre centru, o să vedeți că există asemenea benzi”, a declarat Tarcea.

Exit mobile version