Cele 15 autobuze Mercedes intră de azi în circulație

Cel 15 autobuze articulate Mercedes vor circula în Cluj-Napoca începând de astăzi. Primarul Emil Boc a subliniat importanța modernizării flotei de autobuze în demersul de a încuraja clujenii să folosească transportul în comun.

”Aceste autobuze noi vin să întărească confortul clujenilor în materie de transport public. Sunt autobuze de ultimă generație, cu toate dotările și facilitățile aferente, prin asta înțeleg aer condiționat, wi-fi, dar și podea joasă sau podea special adaptată pentru persoanele cu dizabilități inclusiv pentru accesul cu fotolile rulante și de asemenea pentru mămici sunt locuri speciale pentru cărucioare. Un autobuz are aproximativ 144 de locuri din care pe scaun sunt 39”, a declarat Boc.

La Cluj sunt așteptate să sosească în luna mai și primele autobuze electrice.

”În mai vor sosi primele autobuze electrice. Avem o comadă de 40 de autobuze electrice. Obiectivul nostru este să multiplicăm flota electrică a Clujului, troleibuze, tramvaie și autobuze electrice nepoluante”, potrivit primarului.

Cele 15 autobuze Mercedes au o lungime de 18 metri, iar prețul unui autobuz este de 300.000 de lei. Autobuzele au fost dotate cu motoare Euro 6, cu cun grad redus de poluare. În acest moment, Compania de Transport se află în procedură de licitație pentru alte 60 de autobuze.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare