Cel de-al treilea tramvai colorat din Cluj și-a început călătoria (FOTO)

Clujenii și turiștii vor circula de luni, 5 martie, cu un nou tramvai pictat. Lucrarea a fost realizată de artistul stradal Irlo, iar proiectul este finanțat din Fondul Jazz in the Park 2017. Este al treilea tramvai pictat din Cluj, parte din proiectul Galerie de artă pe roți, inițiat de artiștii Ocu și Kero la care se alătură de această dată și colegul lor de breaslă Irlo.

Acest proiect își propune să transforme mijloacele de transport în comun în galerii de artă pe roți, dar și să le dea o o nouă înfațișare vechilor garnituri de tramvai din Cluj.

„Culoarea poate să îmbrace orice suport din mediul urban și să dea un aer optimist. În cazul acesta ajută la conștientizarea folosirii transportului în comun. Propun o scenă în care oamenii dorm împreună și aparent sunt voioși dar lipsește ceva: ochii deschiși. Totuși sunt păziți de entități treze. Îngerii și elfii din capetele tramvaiului deschid și închid coloana compoziției. Gurile lor sunt farurile, ei grăiesc lumina”, spune artistul Irlo, pe numele lui real Laurențiu Alexandrescu.

Artistul a lucrat timp de trei zile la acest tramvai, iar începând de azi acesta își va începe călătoria pe străzile din Cluj cu o înfățișare nouă.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare