alin tise banner

Ceahlăul- “U” 1-1. Un punct câştigat de sclipirea renegatului Machado

“U”: Veselovski- Ciupe- Neag- Ninu- Gercaliu-  Bucşă- Lung- Karim Boutadjine- Cristocea- Max Nicu- Lemnaru. Suntem pe nicăieri, nu joacă  Balde, care nu îşi mai revine, după ce i-a fost reziliat contractul.
În tribune, un grup harnic de “şepci roşii”. Plus un grup de suporteri ai gazdelor. La gazde, după cum se ştie, galeria e condusă de femei, care vor să fie bărbaţi. Arbitrează Brad Pită Tudor, un bărbat, care vrea să fie femeie rea. De fiecare dată, când ne prinde, ne umple de boli. Boli de nervi, despre asta e vorba. La noi debutează albanezul austriac Gercaliu, rudă cu băcăuanul dinamovist Jercălău. La gazde, este unul Chitoşcă, care e tare incisiv pe extremă, rudă cu Ronaldoşcă.

Două ocazii imense, minutele 13 şi 15, pentru “U”, prin Lemnaru şi Neag. Pare că ar fi o pită de mâncat, dacă nu ne coace vreun cozonac Pită Tudor. Pe teren e “U”, în tribună e numai “U”, în primele 20 de minute. Silicoanele din galeria gazdelor nu se prea aud.

Gazdele trag la poartă prima dată în minutul 27. În minutul, 28, nici măcar nu trag la poartă. Mingea îl loveşte în cap pe Constantinescu, merge direct peste Veselovski, cu boltă, în bară gol, 1-0. Ăsta e ghinion, curat murdar, nene Iancule.

Dumitraş îl calcă urât în picioare pe Ninu, chiar lângă arbitrul de tută. Tută, adică gâscă proastă. Nu primim nici măcar fault. Gazdele nu pot, noi am picat cu moralul în cap, nu ne adunăm. Meci slab. Imaginea noastră: Cristocea, cel mai tehnic jucător de pe teren se împiedică, precum Coana Miţa Biciclistă în fuste, cu mingea, singur la picior. Numai de la el nu te aştepţi de aşa ceva. E drept că terenul e de cacao…

Scăpăm de două ori fără să primim gol. Ne revenim la final, dar nu ştim să concretizăm.  Un egal era mai corect. Dacă la aştia nu scoatem punct e bai cu noi…

Repriza a doua.

A ieşit Max Nicu, a intrat Minim Machado.  Băiatul ăsta ar trebui să facă meciul vieţii, să îşi spele din păcate. În primele minute ale reprizei,  parcă e fabrică de lumânări. Dau băieţii numa-n sus. Nasol, dar daca iar întreba vreun anchetator, la detectorul de minciuni,  dacă sunt fotbalişti ar pica testul poligraf. Ca şi toţi ceilalţi din prima ligă, că nu sunt ai noştri cei mai  mincinoşi. “U” încearcă să construiască, dar parcă ne-am legat picioarele, în loc de şireturi.

Minutul 62. Veselovski ne ţine în joc, cu un plonjon superb.

Minutul 64. Machado ştie că trebuie iertat. Face o cursă meseriaşă pe dreapta, înscrie Bucşă. No, amu, ar fi fain să le mai dăm unul. 1-1.

Tudor îl dă afară la al doilea galben pe Golubovici, jucător de bază, de la gazde. Minutul 67.

Minutul 80. Iese Karim, intră Ene. Avem trei vărfuri: Lemnaru, Machado, Ene. Pare că o să aruncăm centrări în careu, de pe extreme. Pe centru nu suntem în stare să depăşim apărarea pe două linii a gazdelor. “U” pare mulţumită cu un punct. E a doua partidă, în care nu dovedim curaj.  A intrat, la ei, Emil Jula, minutul 87.

Puteam să obţinem mai mult din acest meci.
Tudor a arbitrat corect. Dacă nu ne-ar trăi, veşnic,  în memorie, partida cu frânele, din 2012, am spune că poate arbitra şi  bine.
Scor final, 1-1.

masca-medicala
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii