Ce se întâmplă cu Spitalul Regional de Urgență Cluj?

300520112031

Se va construi Spitalul Regional de Urgență Cluj?

Media din Cluj încearcă să afle de la parlamentari, consilieri județeni și șefi de partide ce se poate face în privința spitalului, dar răspunsurile întârzie să apară, mai mult declarațiile celor implicați în demararea proiectului sunt neinteligibile.

Problema de fond este că lobby-ul parlamentarilor clujeni și al insituțiilor regionale nu este bine pus la punct și nici solidar, pentru a putea avea forță de influențare a deciziilor din București. Proiecul de regionalizare încă nu este determinat și nu se știe ce câștigă în plus o regiune față de alta.

Pentru a lămuri situația cât se poate de mult, i-am contactat telefonic pe următorii politicieni ca să eliminăm dubiile în anumite aspecte.

Deputatul USL, Ioan Moldovan (PC), a declarat că parlamentarii clujeni fac tot posibilul pentru construirea spitalului, iar aceștia acționează toți pentru binele comun al județului Cluj. Deputatul de Cîmpia –Turzii  crede că la următoarea rectificare bugetară este posibil ca Județul Cluj să primească banii necesari derulării proiectului spitalicesc.

Consilierul județean PDL, Rareș Rusu, fost candidat la Camera Deputaților afirmă că spitalul este un proiect vital pentru comunitatea din Cluj și zonele alăturate, oamenii având nevoie, mai ales că sănătatea este primordială pentru populație. Rareș Rusu spune că USL nu înțelege dimensiunea unui astfel de proiect, iar faptul că acesta a fost început în anul 2007 de umbrela politică PDL, trebuie finalizat de USL, luându-și și angajamentul față de cetățeni că se vor ține de cuvânt și vor termina de construit spitalul.

Președintele PC Cluj, Șerban Rădulescu, a relatat că bugetul special pentru Spitalul Regional de Urgență, va fi alocat după ce va fi stabilită clar harta regiunii și după ce va fi revizuită Constituția României, până atunci procedurile de negociere cu Guvernul României sunt oarecum pe lista de așteptare.

Deputatul USL, Cornel Itu (PSD) consideră că efortul parlamentarilor și al Consiliului Județean Cluj nu este suficient pentru rezolvarea problemei, fiind nevoie și de presiunile celorlalte Consilii Județene, ale parlamentarilor transilvăneni, deoarece acest spital este folositor  mai multor județe din Transilvania, iar efortul trebuie sporit pentru reușită.

Până când acest spital va fi terminat, oamenii au de așteptat la cozi interminabile pentru tratament, consultații, intervenții chirurgicale de urgență etc. Dacă politicienii continuă să se certe în continuare pe pata de culoare, să se laude care este mai bun în atragerea banului și care face din Someș Dunăre, cetățenii au de suferit. Românii sunt recunoscuți pe plan mondial că nu pot duce un proiect la bun sfârșit, să sperăm că spitalul face excepție de la regulă.

Vom reveni cu informații…

 

Ionuț Geană

Latest articles

Articolul precedentPământ (pârjolit) din Siena
Articolul următorDezlegarea la hoție

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.