Câștigătorul MasterChef a gătit la Cluj pentru tinerii cu sindromul Down

Petru Buica

Petru Buică, câștigătorul concursului MasterChef a gătit astăzi la Cluj pentru tinerii cu sindromul Down la inaugurarea BineBucătăriei – o bucătărie semi-profesională amenajată în sediul AsociațieiDownCER din Cluj, conform Foii Transilvane.

În cadrul acestei bucătării, tinerii cu sindromul Down învață să prepare fel de fel de bunătăți, iar astăzi, Petru, ajutat de beneficiarii asociației a gătit patru feluri de pizza, prăjituri și salată de fructe

“Sunt foarte bucuros că am putut să îmi pun pasiunea pentru gătit în slujba unei cauze nobile. Eu cred că mâncarea bună este un limbaj universal, care trece peste orice fel de bariere, iar gătitul e una dintre cele mai frumoase moduri de a-i aduce pe oameni împreună” a declarat câștigătorul MasterChef din 2012.

Cum s-a format proiectul BineBucătăria?

Asociaţia DownCER cu sprijinul voluntarilor BCR din Cluj. Ei au câștigat o finanţare de 3000 de Euro în urma unei competiții interne pentru angajații băncii, buget cu care au transformat o fostă camera de depozitare într-o bucătărie, utilată cu mobilier specializat, cuptoare, hote, frigider, mese, ustensile şi veselă.

Adelina Cujbă

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii