Sunteti aici:SocialCarol Taub şi bucuria de a juca fotbal: “La “U” te simţi fotbalist”

Carol Taub şi bucuria de a juca fotbal: “La “U” te simţi fotbalist”

Publicat in data

Carol Taub, fundaşul stânga este unul dintre oamenii momentului la Universitatea. A bifat o “dublă” într-o primă repriză de poveste cu Astra Giurgiu (3-4), în “optimile” Cupei României, parcurs care a fost completat cu două “assist-uri” şi o altă evoluţie convingătoare în victoria la scor a “studenţilor” din fieful “Bătrânei Doamne”, UTA Arad (4-0). Duminică, Carol a „lovit” din nou şi a oferit o nouă pasă decisivă, de această dată în derby-ul de clasament cu Academica Clinceni (3-0). Cum a trăit super-meciul cu Astra, ce spune despre antrenorul Mircea Cojocaru şi cine este, în viziunea sa, cel mai bun fotbalist al planetei, aflaţi din interviul pe care vi-l propunem astăzi.

Salut, Carol Taub. Eşti de aproape o jumătate de an la “U”. Cum a decurs acomodarea ta în familia “Şepcilor roşii” în tot acest timp?

Carol Taub – Salut. Asa este, sunt de aproape o jumătate de an la Universitatea Cluj, unde am întâlnit un grup puternic şi foarte unit, cu oameni speciali, caractere deosebite. Am fost primit foarte bine de către colegi şi întregul staff tehnic, ceea ce m-a ajutat să mă integrez repede. Vreau să le mulţumesc tuturor, pe această cale.

Primele tale goluri în tricoul alb-negru au venit într-un moment special, tocmai în “optimile” Cupei României. Povesteşte-ne cum ai trăit din teren partida cu Astra Giurgiu, cum ţi s-a părut atmosfera de pe Cluj Arena şi ce ai simţit în acel start furibund al vostru, când, de altfel, ai reuşit acea “dublă” de excepţie.

Carol Taub – Am marcat două goluri în meciul cu Astra Giurgiu din Cupa României, fapt care m-a bucurat enorm, dar în acelaşi timp m-a dezamăgit, deoarece nu am reuşit să câştigăm şi, implicit, să ne calificăm în “sferturi”. Atmosfera de pe Cluj Arena a fost extraordinară, mai ales în startul partidei, când tot stadionul a început să cânte imnul Universităţii. Astfel de momente te fac să te simţi fotbalist şi te motivează suplimentar. Fanii lui “U” fac o atmosferă fantastică, atât la partidele de acasă, cât şi la cele din deplasare.

La Arad, cu UTA, aţi predat o veritabilă lecţie de fotbal, în cel mai bun meci al vostru în deplasare din acest sezon, iar tu ai contribuit cu două “assist-uri” (interviul a fost realizat luni, 5 noiembrie, n.n). Ce a adus nou antrenorul Mircea Cojocaru?

Carol Taub – Într-adevăr, am reuşit la Arad cel mai bun meci al nostru de până acum. Domnul Cojocaru a pregătit foarte bine partida şi ne-a cerut să jucăm cu plăcere. Cred că asta s-a văzut în jocul prestat de noi. Este un antrenor experimentat şi ne simţim foarte bine împreună.

Schimbând puţin registrul, ai lăsat Timişoara pentru un alt mare centru universitar, Cluj-Napoca. Ce impresie ţi-a lăsat oraşul nostru şi care sunt principalele puncte ale urbei în care obişnuieşti să îţi petreci timpul liber?

Carol Taub – Clujul este un oraș foarte frumos, cu oameni calzi şi primitori. Mă simt excelent aici. Sincer să fiu, majoritatea timpului liber îl petrec acasă, cu soţia mea.

Găteşti?

Carol Taub – Nu. Nu am răbdare să stau în bucătărie, lângă aragaz, dar nici nu mă prea pricep. Soţia mea se ocupă de gătit.

Dacă tot suntem în domeniu, care este mâncarea ta preferată?

Carol Taub – Sarmalele

Ce echipă susţii în plan internaţional?

Carol Taub – Barcelona este echipa mea preferată.

Ai avut ocazia să o urmăreşti pe viu până acum?

Carol Taub – Nu am reuşit să o urmăresc live, deşi mi-aş dori foarte mult să ajung într-o zi pe Camp Nou.

În final suntem curioşi ce fotbalist admiri în mod deosebit şi de ce?

Carol Taub – Messi este jucătorul pe care îl admir foarte mult. Este un fotbalist care face diferența, care scoate cu ușurință omul din joc. De asemenea, pasează şi execută loviturile libere magistral. Din punctul meu de vedere este cel mai bun fotbalist din istoria acestui sport.

Îţi mulţumim frumos pentru interviu. Haide “U”!

Carol Alexandru Taub

Data şi locul naşterii: 31.01.1993, Timişoara
Înălţimea şi greutatea: 1,82 cm / 73 kg
Numărul de pe tricou: 13
A mai jucat la: ASU Politehnica Timişoara

574 de minute a bifat Carol Taub în tricoul alb-negru, până astăzi, în campionat.

sursa: FC Universitatea Cluj

Citește și:

U Cluj a urcat pe locul 3. Săbău: Valoric suntem peste toate echipele din Liga II

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...