calatorie

Ce mai falsifică românii: carduri de călătorie pentru transportul public din Anglia

Un grup infracţional organizat din cetăţeni români şi străini, au acţionat în mod coordonat, pentru contrafacerea instrumentelor electronice de călătorie.

Membrii grupării au deţinut dispozitive şi programe informatice, cu ajutorul cărora prin copierea datelor electronice înscrise pe banda magnetică a instrumentelor electronice de călătorie pentru transport public pe reţeaua de căi ferate şi metrou în Londra, U.K., şi prin rescrierea aceloraşi date cu ajutorul programelor şi echipamentelor informatice au reuşit multiplicarea în mod fraudulos a acestora, în scopul obţinerii unor importante sume de bani.

În urma cercetărilor efectuate în cauză precum şi din actele de urmărire penală s-a stabilit că membrii grupării au organizat şi dezvoltat într-un alt palier o reţea de distribuţie a instrumentelor electronice de călătorie pentru transport public pe reţeaua de căi ferate şi metrou în Londra, U.K., urmărind punerea în circulaţie a unui număr cât mai mare de astfel de instrumente de plată, în scopul obţinerii de profituri mari.

O parte din banii astfel obţinuţi au fost transferaţi în România prin diverse servicii bancare, dar si prin intermediul unor persoane de încredere care s-au deplasat din Londra, U.K., în România. Cu aceste sume de bani membrii grupării au achiziţionat, plătind cu numerar, în România mai multe bunuri mobile şi imobile.

Pentru destructurarea acestui grup infracțional, procurorii DIICOT au efectuat 22 de percheziții 6 în România, pe raza judeţelor Bacău şi Constanţa, şi 16 în Marea Britanie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare