Campionatul European de Gimnastică ziua II. România, patru gimnaste în finale

Ieri a fost rândul fetelor să intre în concurs în cadrul Campionatului European de Gimnastică de la Cluj. În Sala Polivalentă din Cluj, peste de gimnastele au dat tot ce au avut mai bun pentru un loc în finala de individual-compus sau în finalele pe aparate.

România, două gimnaste în finala de individual compus

Cele mai tinere reprezentate din lotul României, Olivia Cîmpian și Ioana Crișan, au reușit să se califice în finala de individual compus. Fetele vor evalua astfel din nou în fața publicului clujean.

Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au obținut calificarea în finală la individual compus de pe locurile 26 (50,481 puncte), respectiv 29 (50,199 puncte).

Larisa Iordache și Cătălina Ponor, calificare în finala de la bârnă

Cele mai titrate gimnaste din lotul României, Larisa Iordache și Cătălina Ponor au reușit calificarea în finala la bârnă. Iordache s-a calificat în finala la bârnă de pe primul loc, ea fiind notată cu 14,566 puncte. Ponor a fost notată cu 14,066 puncte, încheind pe locul 4.

Cătălina Ponor, eliminată din finala de la sol

Ponor a obținut inițial calificarea și în finala de la sol, însă arbitri au revenit asupra notei, și în final punctajul obținut nu a mai situat-o pe Cătălina în primele opt gimnaste la acest aparat.

Inițial, arbitrii au punctat-o pe Cătălina cu 13,566, punctaj care o sita pe locul patru. După revizuirea notei, punctajul a fost micșorat cu jumătate de punct pentru că gimnasta a ratat o cerință. Nota finala primită, 13,066 o situează pe Ponor pe poziția a 10-a, in afară finalei de la sol.

Pentru cele trei zile în care au loc finalele au fost epuizate toate biletele, astfel că gimnaștii și gimnastele vor evolua în fața unei săli pline. Evoluțiile sportivilor pot fi urmărite pe TVR1, TVR2 și TVR HD.

Program:

Vineri, 21 aprilie 2017

13.00 – 15.45  GAM Individual compus – Finală

17.30 – 19.30  GAF Individual compus – Finală

Sâmbătă, 22 aprilie 2017

13.30 – 16.40 Finale Aparate – Ziua 1:

GAM – Sol, Cal, Inele

GAF – Sărituri, Paralele

Duminică, 23 aprilie 2017

13.30 – 16.40 Finale aparate – Ziua 2:

GAM – Sărituri, Paralele, Bară

GAF – Bârnă, Sol

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii