Campionatul European de Gimnastică, Ziua I: Drăgulescu, în finala de la sol și sărituri

Marian Drăgulescu a reușit două evoluții foarte bune la aparatele la care a concurat și și-a asigurat prezența în finalele de la sol și sărituri în cadrul Campionatului European de Gimnastică de la Cluj.

Prima notă la săruturi, locul doi la sol

Marian Drăgulescu a obținut cea mai bună notă din concurs la sărituri, obținând 14.667. La sol s-a clasat al doilea, primind de la arbitri nota 14.666. Primul loc la sol a fost ocupat de spaniolul ZAPATA Rayderley Miguel, 14.800.

Echipa masculină de gimnastică a aliniat la start șase sportivi (Marian Drăgulescu, Laurențiu Suciu, Vlad Cotuna, Cristian Băţagă şi Adelin Kotrong), însă doar Drăgulescu a reușit să se califice în finală. Gimnastul Laurențiu Suciu a suferit o accidentare la spate după ce a căzut în timpul exercițiului la bara fixă și a fost transportat de urgență la spital.

Rezultatele românilor în concursul de calificare:

Sol: Marian Drăgulescu – 14,666 – locul 2

Cristian Băţagă – 13,666

Vlad Cotuna – 12,000

Cal cu mânere: Adelin Kotrong  11,566

Sărituri: Marian Drăgulescu – 14,666 – locul 1

Cristian Băţagă – media 14,000

Paralele: Vlad Cotuna – 12,600

Bară:  Laurenţiu Nistor  – 3,433

Ceremonia de deschidere

Miercuri după-amiază, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a avut loc ceremonia de deschidere a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom, cel mai mare eveniment sportiv din România.
FRP_3716

Ceremonia a început cu un spectacol de lasere, urmat de un moment artistic pregătit de Lotul Național de Gimnastică Aerobică, condus de antrenorul coordonator Maria Fumea și de coregrafa Mariana Mezei. Tot în ceremonia de deschidere le-am putut vedea pe gimnastele care fac parte din proiectul Țară, țară, vrem campioane!, un proiect susținut de Petrom și coordonat de antrenoarea Mariana Bitang.

Corina Constantin, campioană europeană la gimnastică artistică în 2016, e prezentă la Cluj și a făcut parte din ceremonia de deschidere.

_ADI7772_00007_00007Și micuțele gimnaste din proiectul Țară, țară, vrem campioane au luat parte la ceremonie. Țară, țară, vrem campioane este un proiect început în 2014, susținut de Petrom, condus de doamna Mariana Bitang și care și-a propus să ducă mai departe renumele gimnastelor noastre și să le conducă pe drumul spre performanță.

Un moment emoționant al ceremoniei a fost acela în care voluntarii implicați în aceste campionate au defilat purtând steagurile celor treizeci și șapte de țări înscrise în concurs. Steagul României a fost purtat de Ana Rus, fiica Simonei Păucă, gimnasta medaliată cu aur la JO de la Los Angeles din 1984, la bârnă și pe echipe.

FRP_3805La finalul ceremoniei au luat cuvantul Marius Duca, Ministrul Tineretului si Sportului si Georges Guelzec, presedintele Uniunii Europene de Gimnastica. Marius Duca a declarat ca gimnastica este un simbol pentru Romania, iar gimnastii romani de-au demonstrate de-alungul timpului ca putem fi primii in lume. Marius Duca a salutat prezenta la Cluj a Nadiei Comaneci, multumindu-I pentru tot ce a facut pentru Romania si pentru ca a devenit un model pentru o tara intreaga si pentru generatii de sportivi.

Presedintele Uniunii Europene de Gimnastica s-a aratat increzator in buna organizare a acestui eveniment de catre Federatia Romana de Gimnastica si le-a dorit gimnastilor, antrenorilor, arbitrilor si sefilor de delegatii sa aiba parte de cateva zile minunate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii