campionatele mondiale de futnet

Campionatele mondiale de futnet, la Cluj-Napoca

Cluj Napoca este gazda celei cea de-a 12-a editie a Campionatelor Mondiale de Futnet  (World Futnet Championships. Acestea debutează azi la Sala Polivalenta, de la ora 17:00. Evenimentul este organizat de Asociatia de Futnet Romania si de UNIF (Union Internationale de Futnet).

Campionatele Mondiale de Futnet 2018 reprezinta un spectacol de excelente abilitati ale sportivilor de toate varstele, care vor sa castige admiratia si respectul tuturor fanilor, o ocazie fantastica de a vedea multe talente in devenire si viitoarele stele ale acestui sport.

”Clujul are o mare tradiție în acest sport. Avem două cluburi, mici, dar foarte dinamice. Aici am găsit și un climat propice pentru a promova acest sport. Am găsit susținere de la autoritățile locale. Scopul acestui eveniment este să promovăm acest sport. Nu ne așteptăm să câștigăm medalii. Ni le dorim, dar șansele sunt relativ mici. Vrem să aducem bucuria și plăcerea acestui sport pentru publicul din România. Sperăm ca după acest eveniment copii clujeni să înceapă să practice acest sport. Știm că îl practică, dar să îl practice în mod organizat și să afle de noi”, potrivit președintelui Asociației de futnet România, Sorin Bogdan.
Evenimentul, in sine, este deschis tarilor din intreaga lume si se desfasoara conform celor trei discipline futnet: single, double si triple. Asadar, vor fi sase seturi de medalii.

Asociatia de Futnet Romania este organismul oficial de guvernare pentru tenisul cu piciorul din Romania si este afiliata la Union Internationale de Futnet (UNIF). In parteneriat cu membrii sai, asociatia promoveaza cresterea si dezvoltarea acestui sport  in Romania, de la nivel de baza pana la performanta, ridicata la scara nationala si internationala.

Citește și:

Cei mai buni jucători de tenis cu piciorul vin la Cluj

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare