Călare pe ATV dar fără carnet

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 13.10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla – Secția 7 Poliție Rurală au depistat doi bărbați de 45, respectiv 23 de ani, din comuna Buza, județul Cluj, în timp ce conduceau două ATV-uri, pe raza comunei Buza, deși nu aveau permis de conducere. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că unul dintre ATV-uri nu era înregistrat sau înmatriculat. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

*****
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR

În perioada 31 decembrie 2019 – 5 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla – Secția 7 Poliție Rurală – au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, precum și a nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au legitimat 214 persoane și au controlat 145 de autovehicule, impunându-se aplicarea a 58 de sancţiuni contravenţionale.

Au fost reținute 5 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, 3 dintre acestea fiind reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar alte 2 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea vehiculelor.

De asemenea, polițiștii au constatat 4 infracţiuni rutiere (conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat).

*****
În perioada 5 – 6 ianuarie a.c., în intervalul orar 23.00-00.30, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 1 Poliție, împreună cu polițiștii Biroului Rutier Cluj, au desfășurat o acțiune în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, în vederea menținerii unui climat de siguranță publică. De asemenea, s-a acționat pentru impunerea disciplinei rutiere în scopul combaterii încălcării normelor de circulație în rândul participanţilor la trafic.
În cadrul acțiunii, au fost legitimate 27 de persoane și controlate 24 de vehicule; pentru abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, fiind reținute, totodată, 2 certificate de înmatriculare.

Ultimile articole

Articole populare