decebal

Bustul lui Decebal, în incinta aeroportului din Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a găzduit evenimentul „România 100. Simboluri identitare. Portrete de daci și romani”.  Cu această ocazie a fost dezveli bustul lui Decebal.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor desfășurate în cadrul Aeroportului cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri.

Expoziţia inaugurată cu această ocazie a fost realizată de către Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, „Asociația Identitate Culturală Contemporană” şi „Asociația de promovare a activităților cultural-științifice Susținem Valorile”.

Scopul acestei expoziţii, prezentate într-un spaţiu neconvenţional precum cel al unui aeroport este de a promova valorile de identitate culturală națională și obârșia neamului românesc, printr-o incursiune istorică în civilizația daco-romană. În cadrul evenimentului a avut loc și dezvelirea statuii lui Decebal.

„Dezvelirea bustului regelui Decebal la Aeroportul Internaţional Cluj, în anul Centenarului, reprezintă un simbol deosebit de important cu privire la unitatea poporului român de-a lungul timpului. Aviaţia militară din România a avut o contribuţie importantă la realizarea Unirii şi de asemenea, după acest moment istoric, a fost un factor important de coeziune şi apărare a neamului românesc”, a declarat Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.

Expoziția va putea fi vizitată începând din 19 noiembrie 2018, în corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri ale aeroportului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare