urs brun

Urs brun, ucis la Valea Ierii. Prejudiciu de 40.000 de euro

Patru bărbaţi, doi din comuna Gilău şi doi din comuna Măguri Răcătău, au vânat un exemplar de urs brun pe fondul de vânătoare Valea Ierii. Potrivit poliţiştilor Servicului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Cluj, acțiunea a avut loc în mai-iunie.

Prejudiciul cauzat este de 40.000 euro.

Au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor patru suspecţi. A fost recuperată blana şi craniul ursului vânat. De asemenea, au fost ridicate 6 arme letale cu destinaţia vânătoare, una armă neletală cu destinaţia tir sportiv, cantitatea de 170 cartuşe de vânătoare de diferite calibre deţinute legal, 2 cartuşe cu glonţ deţinute ilegal, 11 suporţi magnetici tip DVD, 5 suporţi magnetici tip C.D., 4 memory stick-uri, 1 telefon mobil, suma de 6500 euro şi 1400 lei, 2 trofee de căprior, 2 componente de armă (pat de arma), 15 articole pirotehnice şi o cutie de metal conţinând pulbere pentru confecţionarea cartuşelor.

La data de 3 septembrie a.c., procurorul de supraveghere de la Parchetul pe lângă Judecătoria Huedin, a emis sechestre asiguratorii pe bunurile celor patru bărbaţi în vederea recuperării prejudiciului.

Citește și:

Vânătorii reclamă nereguli în sânul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Potaissa Turda” (PARTEA I)

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare