Boc vrea să îi învețe pe vârstnicii clujeni să folosească tehnologia

Primarul Emil Boc a declarat în cadrul unei emisiuni la un post de radio local că s-a discutat în cadrul Consiliului Consulatativ IT ca firmele de IT să trimită voluntari care să îi învețe pe cei de vârsta a treia avantajele tehnologiei moderne.

”Încercăm acum cu Consiliul Consultativ IT să facem foarte multe intrări în cartiere pentru a-i învăța pe cei mai în vârstă în special să utilizeze tehnologia modernă, să utilizeze WI-fi, plata cu cardul, plata taxelor și impozitelor locale de pe telefonul mobil. Am observat că și copiii încearcă să îi învețe pe părinți să folosească telefoanele, să vorbească pe skype, să trimită o poză. A fost chiar o inițiativă în cadrul Consiliului Consultativ să invităm oamenii și să oferim aceste cursuri de tehnologie minimală în care fiecare se poate descurca. Sunt vreo 18 puncte de WI-fi în oraș unde fiecare poate să meargă să vorbească, să trimită un e-mail sau să facă o plată sau să citească un oraș. Noi nu avem în cadrul primăriei oameni care să susțină aceste cursuri, dar putem pune la dispoziție spațiile, iar firmele de IT să vină cu voluntarii lor și cu infrastructura minimală. Firmele de IT și-au oferit disponibilitatea să ofere voluntari care să vină în cartiere și să ofere aceste cursuri pentru toți clujenii. În acest fel, putem să nu mai stăm la rând ca să plătim taxele și impozitele locale, putem plăti de acasă”, a declarat Boc

Mai mulți pensioari vor beneficia de gratuitate pe transportul în comun

Primarul Emil Boc a declarat că va crește plafonul pensiilor pentru care se va beneficia de transport gratuit.

”S-a făcut o indexare de la ultima Hotărâre de Consiliul local, iar în momentul de față propunerea care este în dezbatere publică și care va intra în luna octombrie în dezbaterea Consiliului local este ca toți pensionarii care au împlinit vârsta de 70 de ani, indiferent de venituri să beneficieze de gratuitate pe toate liniile de transport. Pensionarii sub 70 de ani care obțin venituri sub 1700 de lei beneficiază de gratuitate pe toate liniile, azi acest prag este de 1300, iar pensionarii sub 70 de ani care obțin venituri între 1700 și 1900 de lei vor beneficia de gratuitate pe o linie de transport. Practic nu se mărește bugetul alocat de Primărie, doar că se actualizează acest plafon conform indexării care au calculat-o colegii de la CTP. Nu este o decizie întotdeauna aplaudată, dar este o decizie morală și de respect pentru cei care au construit acest oraș”, a declarat Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii