Boc: Toleranță zero pentru mașinile de șantier care nu au roțile spălate

Primarul Emil Boc a declarat că Poliția locală verifică în permanență șantierele din municipiul Cluj-Napoca și împarte amenzi acolo unde nu sunt respectate prevederile legale.

”Poliția locală, într-un timp foarte scurt, a făcut verificări la 28 de șantiere din municipiu și au aplicat sancțiuni de 9500 de lei pentru cinci șantiere care nu corespundeau legii și această activitate va fi permanentă. Pe strada Budapesta s-a descoperit lipsa curățeniei în cadrul șantierului, lipsă rampă de spălare și s-a întocmit proces verbal de contravenție. Să se înțeleagă faptul că existența rampei de spălare a roților nu este facultativă, este o obligație și se suspendă lucrările. Rampa de spălare a roților este parte a planului de șantier care face parte integrantă din autorizația de construcție și se consideră încălcarea autorizației de construcție”, a declarat Boc.

Edilul a precizat că nu va permite nimănui să își bată joc de curățenia orașului, iar în cazul șantierelor care nu au rampă de spălare a roților, lucrările vor fi suspendate.

„Clujul are foarte multe șantiere și nu putem accepta să își bată joc de aerul pe care îl respirăm, de curățenia orașului, de banii publici dacă ies cu noroaiele de pe șantiere, neaplicând obligația legală de a spăla roților. Toleranță zero, au fost câțiva care au venit să se plângă că a fost drastică poliția locală și le-am spus că nu a fost suficient de drastică pentru asemenea gen de activități. Mare atenție la șantiere pentru că vom fi necruțători în continuare. Poliția are comandament de urgență de a verifica toate șantierele din oraș indiferent despre cine și ce loc este vorba”, potrivit lui Boc.

Poliția locală a fost ajutată în acest demers și de clujenii care au făcut sesizări pe platforma primăriei privind curățenia din jurul șantierelor.

”Locuiesc pe str.Colinei la nr 28, pe o parcela dupa str.Colinei nr.6 sunt in constructie 4 blocuri. Sesizarea mea consta in faptul ca nu se respecta normele de protectia muncii, tot noroiul este dus de masini pe sosea. Ar trebui sa spele pe jos ,sa isi limiteze zona de lucru la o anumita suprafata,fara sa afecteze suprafata alaturata santierului”, potrivit unui clujean.

”La șantierul reclamat s-a amenajat rampă de spălare a autovehiculelor. Zona va fi monitorizată, urmând a se aplica sancțiunile legale în cazul folosirii necorespunzătoare a rampei. În cazul în care autovehicule ce ies din șantier continuă să murdărească carosabilul, vă recomandăm să vă adresați Dispeceratului Poliției Locale la nr. de tel. 0264-598784 pentru a facilita intervenția promptă a polițiștilor locali”, a fost răspunul primăriei.

”De cand s-a inceput santierul la magnificul bloc care va avea 25 de etaje de pe Calea Floresti, de langa nodul N, jumatate din trotuar e obstructionat de diverse lucruri puse de constructor si e o mizerie de nedescris. Cum treci pe acolo cand e vreme mai urata cum te murdaresti in ultimul hal. De asemenea, ei blocheaza si locuri de parcare. Nu se poate face ceva sa avem inapoi un trotuar decent sa nu ne tot inghesuim si murdarim?”, a semnalat un alt clujean.

”In urma verificărilor efectuate la imobilul situat în Calea Florești nr. 139 s-a constatat că se execută lucrări de construire imobil multifuncțional pentru comerț, servicii, birouri, locuințe și garaj subteran, cu regim de înălțime 2S+3D+P+25E+Etehnic, împrejmuire, amenajare incintă, în baza autorizației de construire nr. 651/07.06.2012, valabilă până în data de 16.08.2018, emisă de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. SC ARDEALUL CONSTRUCT, în calitate de constructor s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției, întocmit în baza HCL nr.191/2009 – art.4 și a amenajat rampa de spălare și canalul de colectare a apelor reziduale din incinta șantierului”, potrivit primăriei.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare