Boc le promite clujenilor un Aquapark în Gheorgheni

Primarul Emil Boc le promite din nou clujenilor un Aquapark. Acesta ar urma să fie construit în Gheorgheni pe locul fostei pepiniere Becaș. Aquapark-ul este un proiect pe care Boc îl promite de mulți ani, însă de această dată edilul dă asigurări că va fi realizat.

”În urma eforturilor depuse de colegii mei am reușit, pe marginea unui efort coordonat, am reușit să avem un extras de carte funciară care consfințește 16,5 hectare de teren in proprietatea municipiului și administrarea RADP. Acest teren se află lângă Baza Sportivă din Gheorgheni cu destinație zonă verde de agrement, parcuri sportive și care este la dispoziția cetățenilor pentru a decide cele mai bune lucruri care pot fi realizate acolo. Azi venim să vă propunem de principiu demararea procedurilor legale pentru a realiza pe aceste 16,4 hectare două obiective de infrastructură, realizarea unui aquapark și a unei baze sportive de performanță fotbal pentru U Cluj, dar și pentru celelalte echipe din oraș. Aquaparq-ul ar urma să se realizeze p o suprafață de de 11-12 hectare, iar bază sportivă pentru performanță pe alte 4 hectare”, a declarat Boc.

Aquapark-ul va avea o parte exterioară cu 5 topogane și o parte interioară cu SPA și saună și ar urma să coste între 15-30 de milioane de euro.

”Aquaparkul ce costă 15-20 de milioane de euro să fie realizat în partneneriat cu o firmă privată, cu un contract de concesiune. Am împărțit cele 12 hectare în trei zone, 2 zone de 4 hectare pentru aquapark interior și exterior și 3 hectare pentru o parcare cu 800 de locuri. Aquaparkul exterior va avea 5 tobogane de la 14 la 17 metri, un aquapark modern atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. De asemenea, va fi amenajată o zonă pentru copiii între 3-7 ani. În interior va exista spa, saună pentru infrumusețare și tratamente. Toboganele din exterior vor putea fi folosite și pe timp de iarnă. Vom demara un studiu de trafic pentru a facilita accesul la această infrastructură”, a declarat Tarcea

”Aquapark-ul este o nevoie actuală a Clujului. Proiectul Băilor Someșeni a fost o mare așteptare a clujenilor care nu s-a realizat. Este loc și pentru Băile Someșeni, dar nu mai putem aștepta ca proprietarii să facă acea investiție. După lupte juridice avem un teren cu destinatie verde, liber de sarcini. Prin studiu de fezabilitate se vor determina costuri, timpuri, proceduri. Până acum au fost doar discuții. Astăzi este prima dată când în 28 de ani se discută de un teren liber de sarcini”, a completat și Boc.

Tot pe același teren municipalitatea ar urma să construiască o bază sportivă de performanță pentru echipa de fotbal U Cluj, dar și pentru alte echipe de fotbal din oraș.

Această bază sportivă ar urma să aibă și pistă de atletism să se desfășoare nu doar fotbal ci și atletism. Trebuie să avem și baze sportive care să susțină sportul de performanță din orașul nostru. Pentrru sportul de masă avem Baza ssportivă din Gheorgheni și dorim să construim o astfel de bază și in Mănăștur în Zona la Terenuri. Baza Sportivă va avea 3 terenuri de fotbal, cu instalație de irigație, noctură, gradene cu o capacitate de 230-300 de persoane, vestiar, dusuri, grup, sala de masaj, cabinet medical, sală de forță. În viziunea noastră preliminară baza sportivă costă aproximativ 1,5-2 milioane de euro și va fi realizată de primărie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare