Boc, Funar și Bodog, acuzați că au susținut activitatea doctorului Lucan

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, a făcut mai multe declaraţii miercuri la DIICOT, susţinând că sunt implicaţi ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar.

“A fost ajutat de Emil Boc. Nu făcea Lukmed fără domnul Boc, care a fost operat şi la stat şi la privat. Credeţi că există vreo chitanţă în acest sens? Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Văzând ce personaj malefic este Lucan, mă întreb ce l-a învăţat pe domnul Boc. Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, domnul Funar “, a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, la sediul DIICOT, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă cei doi edili ştiau de ce se întâmplă la clinica de stat şi cea privată condusă de Mihai Lucan, parlamentarul a răspuns: “vorbim de 18.000 de oameni timp de 9 ani, luaţi de la clinica de stat. Vorbim de un jaf cunoscut în Cluj de 20 de ani”.

De asemenea, activitatea lui Lucan a fost susținută și de actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog.

“Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casă, au desemnat ca la un control, funcţionarii de la Casa de Asigurări au fost cazaţi la un hotel de 5 stele din Cluj. Controlul a devenit foarte moale. Domnul Bodog a intervenit ca aceia să stea la hotelul de 5 stele. Florian Bodog are relaţii vechi cu medicul Lucan, are legături printr-o relaţie de naş. “În plină anchetă DIICOT, domnul Bodog s-a întâlnit cu doctorul Lucan de cel puţin trei ori în prezenţa unor martori. Ce făceau acele persoane, sunt foarte curios. Unul dintre ei a fost fostul secretar de stat Trişcă şi cu actualul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie , Irimie“, a mai spus Ungureanu.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, declarau, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare