Atenție cum folosiți hamacele în Parcul Central! Copacii se deteriorează

Parcul Central este frumos colorat de zecile de hamace legate de aproape fiecare copac. Tinerii aleg să își petreacă timpul într-un spațiu verde, însă nu întotdeauna au grijă de natură.

Copacii trebuie protejați cu chingi speciale

Inițiatorul proiectului Marea Hămăceală atrage atenția asupra necesității protejării copacilor.

”Sezizarea pe care doresc sa o fac are legatura cu modul de utilizare al hamacelor din parc.
In acest moment 90% din utilizatori leaga hamacele direct de copaci cu cordelina, iar prin aceasta scoarta copacilor e afectata, la unii din ei iremediabil Noi am sesizat aceasta problema si am inceput sa facem niste campanii de constientizare fara efect prea mare.  Varianta corecta, data pe ghidurile internationale , e prin folosirea de accesorii numite TreeHuggere, un set de chingi cu latimea de cel putin 2,5 cm – 5 cm, care sa preia greutatea pe o latime mai mare, astfel se reduce la 0 efectul utilizarii hamacului pe scoarta. O reglementare in acest sens ar fi foarte utila pentru toate spatiile verzi din Cluj” sesizează Marcel Fodorean  initiatorul proiectului Marea Hămăceală.

Tinerii ascultă muzică la un volum ridicat, deranjând ceilalți clujeni

Unii dintre tinerii care aleg să își petreacă timpul în Parcul Central, par să uite că sunt și alte persoane care doresc să se bucure de liniște, astfel că au boxe, iar muzică este la un volum prea ridicat.

”O alta problema – resimtita de majoritatea oamenilor care merg in acea zona sunt copiii cu boxe portabile care nu tin cont de volumul ridicat la care asculta muzica. Este foarte deranjant pentru oricine sa asculte muzica data la maxim , acesta fiind in ziua de azi un obicei frecvent.  O patrulare mai deasa si niste reguli mai clare ar face acel spatiu ca hot spot cultural in Cluj” , completează Marcel Fodorean.

”Acum că a venit primăvara parcul central s-a umplut de liceeni cu hamace… Ceea ce e frumos. Partea suparatoare e că acesta vin cu boxe destul de puternice și își pun muzica astfel încât să nu te poți bucura de”liniștea” parcului. Daca ar fi ceva izolat, nu as avea nicio problema, dar sunt peste tot. Credeți că se poate face ceva în direcția asta?”, semnalează un alt clujean.

Municipalitatea anunță că se fac periodic controale, iar cei care tulbură liniștea publică sunt sancționați.

”Acțiunile de verificare în parcul central ,,Simion Bărnuțiu” vor fi intensificate, iar persoanele surpinse tulburând fără drept liniștea publică prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Legii nr. 61/1991(*republicată*), pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, potrivit primăriei Cluj-Napoca.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii