Castelul Bánffy

Ateliere de Meșteșuguri Tradiționale la Bonțida, în cadrul TIFF

Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în calitate de partener al  manifestării Weekend la Castel​, organizează în zilele de 26, respectiv 27 mai 2018, la Castelul Banffy din Bonțida, o serie de ateliere de meșteșuguri tradiționale.

Acestea sunt destinate în special copiilor proveniți din medii defavorizate și se vor desfășura cu ocazia celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania/TIFF 2018. Este vorba despre ateliere de olărit și modelaj figurine din lut, de  transformarea pietrelor în podoabe, confecționat păpuși din materiale textile și de confecționat măști și prelucrarea lânii, transformarea ei în pâslă.

Cu sprijinul Asociației Meșterilor Populari Clujeni, vor fi prezenți patru meșteri populari, respectiv Sorin Bucur, Ovidiu Guleș, Szabo Tunde și Daniela Katona,  care vor lucra cu tinerii și le vor insufla dragostea pentru valorile culturii tradiționale românești. Activitatea are ca obiectiv trezirea interesului copiilor de a învăța și practica arta populară, într-un mod atractiv și recreativ.

La Atelierele de Meșteșuguri Tradiționale care se desfășoară în mod gratuit pot participa toți părinții doritori, împreună cu copiii lor, sâmbătă și duminică, 26-27 mai 2018, între orele 12:00 și 17:00, la Castelul Banffy din Bonțida.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare