Armata – O Școală Altfel, la Cluj

DSCF5490

Evenimentul  Armata- O Școala Altfel s-a desfășurat astăzi, în jurul orei 10:00,  la Poligonul de Instrucţie din Someşeni, cercetaşii Batalionului 317 Cercetare „Vlădeasa” din garnizoana Cluj-Napoca, unde au avut loc activități specifice vânătorilor de munte și cercetașilor.

Întâlnirea cu militarii a avut loc pe Calea Someșeni, în față la Selgros, de unde două camioane specifice lor au transportat un număr considerabil de persoane, majoritatea studenți, până la Poligonul Cluj-Napoca, unde a avut loc întreag travaliul.

Scopul evenimentului a fost de a promova cariera militară, atât la nivelul studiului superior, cât și la nivelul celor mai mici care sunt atrași îndeosebi de jocuri militărești și mai cu seamă „să păstrăm legătura permanentă cu comunitatea, să explicăm oamenilor de ce suntem noi aici, ceea ce vrem să facem și cum servim noi comunitatea și țara” declară Comandantul Batalionului.

Practic, baza proiectului a fost traiul în condiții de izolare: cum să faci un foc sau cum să improvizezi un cort în condiții extreme. De asemenea, a avut loc o paradă de armament specific milităresc, echipamente de parașutare și cercetare care au putut fi văzute și atinse de participanți.

Proiectul a fost organizat de Ministerul Educației și se desfășoară anual în marile garnizoane ale țării noastre, la nivelul orașelor precum: București, Cluj-Napoca, Timișoara etc.

DSCF5477

DSCF5505

DSCF5522

Adelina Mihaela Cujbă

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.