Sunteti aici:SocialApel urgent către Primărie pentru protejarea spațiilor verzi de la primul lac din Gheorgheni

Apel urgent către Primărie pentru protejarea spațiilor verzi de la primul lac din Gheorgheni

Publicat in data

Andrei Dohotaru, un membru activ al comunității din Clujul Civic a făcut un apel către Primărie pentru a proteja spațiile verzi de la primul lac din Gheorgheni în fața propunerilor de instalare a pontoanelor. 

Acesta a evidențiat preocupările legate de conservarea mediului în oraș și a solicitat ca spațiile verzi să nu fie sacrificate pentru proiecte de amenajare.

Postarea subliniază faptul că randările prezentate au făcut să dispară spațiile verzi puține, dar importante, de la primul lac din Gheorgheni. Dohotaru a adus în discuție faptul că în trecut, Primăria a mai fost criticată pentru ocuparea spațiilor verzi în proiectele de amenajare, și spera să rămână niște învățăminte în urma acelor experiențe.

Pe lângă îngrijorările legate de spațiile verzi, clujeanul a remarcat și un alt aspect periculos în zonă, respectiv toaletarea excesivă a salciilor pentru a face loc aleilor. Acest lucru ar putea să afecteze aspectul natural al zonelor verzi și ar putea duce la deteriorarea lor în detrimentul mediului și biodiversității locale.

În postarea sa, Dohotaru a sugerat faptul că Primăria ar trebui să pună accentul pe îmbunătățirea calității apei din lacul Gheorgheni prin conectarea acestuia cu lacurile învecinate printr-un canal și prin crearea de acces pietonal și ciclist lângă canal. Deși aceste propuneri ar putea întrerupe traficul auto spre mall, ele ar contribui la îmbunătățirea mediului și la extinderea spațiilor verzi.

Mai mult, cetățeanul a subliniat necesitatea de a implica comunitatea locală și asociațiile civice în astfel de planuri de dezvoltare urbană, pentru a asigura o abordare mai holistică și sustenabilă a proiectelor.

Această preocupare pentru protejarea spațiilor verzi și pentru dezvoltarea urbană responsabilă se alătură campaniei pentru Parcul Est și evidențiază importanța colaborării între cetățeni și autorități pentru a crea un oraș mai bun și mai sustenabil.

378396649 3479151792326474 8305720842560132933 n 1
378227171 3479151862326467 8674580340377892793 n
pst

Sursa: Clujul Civic

Randări: pagina de Facebook Emil Boc

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...