ore suplimentare

Șapte din zece angajați lucrează ore suplimentare

70% dintre angajații din sectorul privat lucrează ore suplimentare . Principalele motive sunt volumul mare de muncă și dorința de a fi mai competitivi.

„Mai mult de jumătate dintre cei care lucrează în timpul liber invocă drept principal argument volumul mare de muncă. 27% dintre respondeți spun că fac acest lucru ca urmare a presiunii angajatorilor. Aceștia văd în orele muncite suplimentar o dovadă de implicare în activitatea companiei. 10% preferă să lucreze în timpul liber pentru că vor să facă diferența între performanțele lor și ale celorlalți colegi. 9% afirmă că muncesc în plus din pasiune pentru ceea ce fac”, arată raportul transmis de BestJobs, citat de MEDIAFAX.

40% dintre angajați obișnuiesc să își verifice frecvent e-mailul de serviciu și să răspundă la mesaje și în afara orelor de lucru.

Angajații cu funcții de conducere muncesc lunar cel puțin zece ore suplimentare.

80% dintre angajații middle management spun că obișnuiesc să petreacă la birou sau acasă cel puțin o jumătate de oră în plus pe zi. 15% spun că muncesc mai mult de o oră peste programul de lucru normal. Alți 3% petrec în plus chiar și două ore pe zi muncind de la birou sau de acasă.

„Angajații din sectorul IT, inginerii, angajații din domeniul financiar, dar și cei cu profesii liberale, precum arhitecții, consultanții, designeri sau avocați, afirmă, în proporție de 85%, că muncesc mai mult de opt ore pe zi. Doar 22% dintre cei care muncesc suplimentar susțin că sunt plătiți pentru orele în plus efectuate”, menționează BestJobs.

Sondajul a fost desfășurat în perioada 15 august – 30 septembrie 2018, pe un eșantion de 1.230 de respondenți din mediul urban.

BestJobs este o platformă de recrutare online din România, prezentă pe piață de peste 18 ani.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare