Anchetă la o școală din Cluj după ce au apărut imagini cu eleve ce mimau sexul oral la Balul Bobocilor

La Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior a fost declanșată o anchetă după ce pe site-uriile de socializare au apărut imagini de la Balul Bobocilor cu tinere care mimau sexul oral. Directorul instituției a menționat faptul că evenimentul nu a fost organizat de școală și nici nu a beneficiat de participarea profesorilor.
”Cu privire la știrile apărute în presă care se referă la evenimente organizate în numele Colegiului Tehnic de Comunicații Augustin Maior” Cluj-Napoca, vă comunicăm următoarele:
–         Școala nu a organizat și nu organizează astfel de manifestări nici în școală, nici în afara ei – având în vedere dificultatea asigurării securităţii elevilor într-un mediu privat;
–         Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii;
–         În mediu privat, profesorii instituției nu au participat la un eveniment de genul “Balul bobocilor”. potrivit Directorului colegiului, prof. Roșca Angela Doina.
În acelaşi timp, vă informăm că, printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj reaminteşte conducerilor unităţilor de învăţământ că este responsabilitatea acestora de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare.
În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe  numărul cadrelor didactice/adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev.
Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime.
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii