Anchetă la o școală din Cluj după ce au apărut imagini cu eleve ce mimau sexul oral la Balul Bobocilor

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te
La Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior a fost declanșată o anchetă după ce pe site-uriile de socializare au apărut imagini de la Balul Bobocilor cu tinere care mimau sexul oral. Directorul instituției a menționat faptul că evenimentul nu a fost organizat de școală și nici nu a beneficiat de participarea profesorilor.
”Cu privire la știrile apărute în presă care se referă la evenimente organizate în numele Colegiului Tehnic de Comunicații Augustin Maior” Cluj-Napoca, vă comunicăm următoarele:
–         Școala nu a organizat și nu organizează astfel de manifestări nici în școală, nici în afara ei – având în vedere dificultatea asigurării securităţii elevilor într-un mediu privat;
–         Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii;
–         În mediu privat, profesorii instituției nu au participat la un eveniment de genul „Balul bobocilor”. potrivit Directorului colegiului, prof. Roșca Angela Doina.
În acelaşi timp, vă informăm că, printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj reaminteşte conducerilor unităţilor de învăţământ că este responsabilitatea acestora de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare.
În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe  numărul cadrelor didactice/adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev.
Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău